Hemangiopericytoma bij de mens

Hemangiopericytoma of HPC, is een vorm van kanker. Wanneer de tumoren ontwikkelen bij mensen, ze meestal vormen van pericyten, een deel van de buitenlaag van capillairen. Terwijl hemangiopericytomas bij mensen spontaan kunnen terugvallen, kan de behandeling van ernstige en betrokken bij medisch ingrijpen vereist is.

De Feiten

Hemangiopericytoma bij mensen is een zeldzame vasculaire tumor die voorkomt bij zowel kinderen als volwassenen. Geclassificeerd als een weke delen sarcoom, het kan zowel goedaardig of kwaadaardig. Een hemangiopericytoma ontwikkelt zich meestal in het spierweefsel in het hoofd, nek, bekken of de onderste ledematen. Kwaadaardige tumoren kunnen metastaseren en verspreiden snel door het lichaam van een persoon, met name de longen. Prognose van een patiënt hangt van de grootte en locatie van de tumor en of zij begonnen te verspreiden.

Oorzaken

De oorzaken van hemangiopericytomas bij de mens zijn nog in onderzoek. Wanneer een hemangiopericytoma ontwikkelt een kind, wordt soms als aangeboren zijn. In sommige families, meerdere leden van een generatie hebben de tumoren. Er kan een verband tussen ontwikkelingslanden hemangiopericytoma een tendens naar andere kankers ontwikkelen.

Symptomen

Symptomen van een hemangiopericytoma afhankelijk van de grootte en de locatie van de tumor. Tumoren die zich ontwikkelen in de borst kan ademhalingsmoeilijkheden, pijn en hoesten veroorzaken. Als een tumor zich ontwikkelt in de buik van een patiënt kan intestinale of urinaire problemen veroorzaken. Hemangiopericytomas een groeifactor die insuline afscheiden lijkt. Wanneer dit gebeurt, hypoglycemie is een symptoom. Nachtelijk zweten, pijn en moeilijk lopen eveneens potentiële symptomen van hemangiopericytoma bij mensen.

Behandeling

Een arts zal de behandeling aanbevelen voor een hemangiopericytoma op basis van de vraag of de tumor goedaardig of kwaadaardig is en in welk stadium het is ingedeeld. Operatie om de tumor kan de verwijdering van de tumor en sommige van de omliggende weefsels. In ernstige gevallen kan ledemaat van een patiënt worden geamputeerd om zeker de gehele tumor is verwijderd. Radiotherapie wordt zelden gebruikt of het in dit type kanker. Het wordt vaker gecombineerd met chirurgie. Chemotherapie is een behandeling optie als de hemangiopericytoma kwaadaardig is.

Overwegingen

Hemangiopericytomas aanwezig anders bij volwassenen dan bij kinderen, zodat de symptomen, de oorzaak en de behandelingen die het beste voor hen werken kan verschillend zijn. Kinderen ervaren vaak betere resultaten met chemotherapie dan volwassenen. Omdat hemangiopericytomas komen zo zelden bij mensen, hebben grootschalige studies van de behandeling opties niet uitgevoerd.