Hem rättsmedel för Karpaltunnelsyndrom

Karpaltunnelsyndrom orsakar domningar och stickningar i handen samt smärta. När sjukdomen diagnostiseras av en läkare och du är under hans vård, det finns icke-kirurgiska alternativ att prova hemma för att lindra obehaget från kompression av nerven.

Rest

Köp en handled skena på apoteket och använda den för att "vila" handleden när det är möjligt. Detta är särskilt användbart på natten när nerv förnimmelser från karpaltunnelsyndrom kan hålla dig från att sova.

Medi

Acetylsalicylsyra, ibuprofen och paracetamol är alla tillgängliga över disk och hjälpa på kort sikt eller tillfällig smärta från karpaltunnelsyndrom.

Motion

Antingen din läkare eller en sjukgymnast kan rekommendera stretching och stärkande övningar för handleden som kan vara till hjälp för att lindra karpaltunnelsyndrom symtom.

Kallt

En kylklamp köpas på apoteket kan vara till hjälp för att lindra svullnad från karpaltunnelsyndrom. Du kan också göra din egen med en plastpåse med is som har en tvättlapp eller handduk runt den.

Alternativa terapier

Akupunktur, kiropraktik och toga har alla visat resultat i att hjälpa till med smärta och stickningar av karpaltunnelsyndrom.