Hem rättsmedel för Jaw Pain


Käksmärta kan vara resultatet av spända käkmusklerna eller käkleden sjukdom, även känd som TMJ. Oavsett orsaken till käken smärta, det kan stråla genom hela halsen och huvudet, vilket orsakar huvudvärk och sömnsvårigheter. Lyckligtvis finns det hem behandlingar som kan behandla käksmärta så du kanske måste söka läkarvård.

Kompresser

Omväxlande varma och kalla kompresser kan lindra vissa käksmärta. Applicera en kall kompress, frysta grönsaker eller en kylklamp inlindad i en tvättlapp till käken i 10 minuter en gång i timmen. Mellan tillämpningar av kalla kompresser kan varma kompresser slappna käkmusklerna och ökar blodcirkulationen till området. Applicera en varm, men inte skållning, tvättlapp till det drabbade området i upp till 20 minuter åt gången.

Massage

Käkmusklerna som är alltför spänd kan också orsaka smärta i käken, så massera kan hjälpa slappna dem. En vibrerande ryggmassage verktyg kan användas för att lossa muskler genom att tillämpa den på det smärtande området i käken. Handmassage är också effektivt att koppla käkmusklerna.

Medicinering

Befrielse från käksmärta kan ofta hittas i over-the-counter smärtstillande produkter såsom paracetamol, ibuprofen och acetylsalicylsyra. Om smärtan orsakas av inflammation, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel såsom ibuprofen tendera att vara mer effektiva för smärtlindring. För starkare receptbelagda läkemedel, söka professionell vård.

Förebyggande

Många aktiviteter och livsmedel kan öka käksmärta och bör undvikas, inklusive överdriven tugga, alltför sega livsmedel och tuggummi. Dessutom kan öppna munnen för bred öka obehag. Följaktligen gäspa och tar stora tuggor av mat bör båda begränsas eller undvikas när käken smärta är närvarande.

Överväganden

När käksmärta är akut eller svarar inte på hemvård inom två veckor, uppsök läkare. Du bör också anlita professionell hjälp om smärtan kommer plötsligt, är allvarlig eller om anpassningen av tänderna förändras plötsligt. Dessutom bör käken smärta som åtföljs av popping och klicka på ljud att uppmärksammas av en läkare, liksom.