Hem rättsmedel för att bli av med rynkor

Efter många år av leende, rynkar pannan och skelning, kommer sannolikt att etsas med permanenta linjer i ansiktet. Även rynkor inte helt kan tas bort från ansiktet när du har dem, kan vissa huskurer lugna huden och minska uppkomsten av fina linjer och rynkor.

Flax Seed Oil

Linfröolja har föreningar i det som hjälper till att återfukta huden. Blanda 1 msk. av linfrö olja till något som du äter på en daglig basis. Matlagning förstör sina läkande egenskaper, så använd den direkt ur flaskan, och lägga till den i salladsdressing, pastarätter eller grönsaker. Använd färska, kallpressad olja som kylskåp, och förvara den på en mörk glasflaska. Bättre kvalitet olja har en nötaktig smak.

Hemgjord Mask

Gör en hemmagjord mask med hjälp av frukter som innehåller naturliga syror. Äpplen, jordgubbar och vindruvor är exempel på frukter som innehåller syror som hjälper till att lossa det yttre, döda lagret av huden. Gör din egen mask genom att blanda ihop 1 msk. av mosad frukt med 1 msk. av hela vetemjöl, 1 msk. vatten, 1/2 msk. av majsmjöl, och några droppar jojoba eller jordnötsolja. Massera mask i just tvättat huden och låt torka i 30 minuter. Skölj med kallt vatten.

Papaya

Papaya är en annan frukt som innehåller starka syror som hjälper till att föryngra huden. Syrorna i papaya kallas proteolytiska enzymer, vilka är föreningar som bryter ned protein. Typiskt denna frukt används som en mag-katalysator, men det kan också hjälpa polera huden genom upplösning hudens toppskikt. Slipa upp 2 msk. av tvättade och skalade papaya. Blanda med 1 msk. torr havregryn och applicera på huden. Låt torka i 10 minuter. Lätt skrubba blandningen av med en uppåtgående, utåtgående rörelser. Den havregryn hjälper till att ta bort skräp från huden, medan papaya avslöjar en fräsch, nytt lager av hud. Använd denna behandling varannan vecka för optimal effekt.

Witch Hazel och Lavendel Toner

Gör en lugnande toner för att dra åt och uppdatera din hud. Lägg sex droppar lavendel eterisk olja till 4 oz. av trollhassel. Trollhassel innehåller höga tanniner, som bidrar till att strama upp huden och minska uppkomsten av fina rynkor. Applicera på huden med fingertopparna försiktigt massera in i problemområden.