Hem rättsmedel för att bli av en vanlig förkylning

En vanlig förkylning är omöjligt att fly och, med tanke på dess natur, inte kan effektivt bekämpas med antibiotika. Kalla drabbade har ofta låta kalla körningen dess en till två veckors kurs och behandla symptomen så gott de kan. Många drabbade känner sig inte trygg tagande over-the-counter (OTC) förkylning eller andra mediciner. Här är några enkla sätt att snabbt behandla som täppt näsa, ont i halsen eller hosta utan att vända på OTC-läkemedel.

Chicken Soup

Föräldrar har gett kycklingsoppa till sina barn i århundraden som ett slags universalmedel. Emellertid har nyligen forskarna kunnat backa upp de medicinska fördelarna av en god skål med kycklingsoppa. När det kommer till en täppt näsa, kan varm fukt i soppan hjälpa till att lugna slemhinnorna som orsakar nästäppa, vilket ger en tillfällig lättnad från överbelastning. Fler goda nyheter? De flesta konserverade sorter av kyckling nudelsoppa är lika fördelaktigt som mammas.

Hydrate själv

Det är en myt att vätskor kan användas för att spola en kall ur ditt system, men att dricka mycket vätska kan säkert hjälpa göra det. De bästa vätskor, enligt Mayo Clinic experter, inkluderar vatten, juice, klar buljong och varmt citron vatten med honung. Var noga med att undvika att vätskor som innehåller alkohol, kaffe eller koffeinhaltiga läsk eftersom dessa kan öka svårighetsgraden av symtomen.

Hydration är också nyckeln för behandling av ont i halsen. Enligt Mayo Clinic, blanda honung och citron (efter smak) i varmt vatten och låta det svalna till rumstemperatur innan läppja hjälper att belägga halsen och minska slem. Mayo Clinic rekommenderar också gurgla halv tsk. salt blandat med ett helt glas vatten för att befria er från irriterande slem. Eller prova att suga på en bit hårt godis eller en halstabletter, vilket ökar flödet av saliv för att hålla halsen fuktig.

Fuktigheten i luften

Fuktig luft är bra för en nästäppa eller halsont. Torr luft kan torka ut slemhinnorna, vilket gör förkylningar vanligare i den torra vinterluften än på sommaren. En luftfuktare kan köpas på alla apotek och är en stor investering för att behandla många sjukdomar, inte bara en kall. Med hjälp av destillerat vatten kommer att säkerställa den bästa luftkvalitet. Dessutom rekommenderas att rengöra din luftfuktare gång i veckan. (Försök att köra den med en lösning av hälften vatten och hälften vit vinäger.)

Har inte råd en luftfuktare här gången? Prova att ta en trevlig varm dusch och andas in den fuktiga ångande luft för att ge lite lättnad. Eller hålla öppna pannor av vatten i närheten av din spis och radiatorer för en liknande effekt (var noga med att byta vatten varje vecka).

Saline Spray

De flesta saltlösning sprayer är ett utmärkt sätt att få befrielse från en uppstoppad upp näsan. Till skillnad från många av sina over-the-counter avsvällande motsvarigheter, har koksalt sprej inga andra biverkningar och är ofta tillräckligt säkert för att behandla barn och vuxna.

Alternativa rättsmedel

Det finns oändliga förslag på alternativa lösningar för att hjälpa lugna ditt halsont, men bevisen för effektiva rättsmedel är något begränsad. Enligt Mayo Clinic, finns det några naturläkemedel som kan hjälpa till att lindra irritation. Dessa inkluderar lakritsrot, marshmallow rot, kaprifol blommor, berberis, eukalyptus, kamomill och hala alm. Dessa kommer oftast i form av örttéer och finns i många livsmedelsbutiker samt hälsokostbutiker. Kontrollera med din läkare innan du påbörjar några naturläkemedel, eftersom de inte kan vara säkra för de som är gravida eller har vissa medicinska tillstånd; de kan också interagera med andra mediciner.