Hem botemedel för solskadad hud

Solskador uppstår när det inte finns tillräckligt skydd för huden mot solens ultravioletta strålar. När detta händer, är hudceller bränns, och DNA försöker snabbt att reparera och byta ut dem. Detta kan orsaka fula röda färgen ska visas i det drabbade området, samt svullnad, peeling och blåsbildning. Om huden kontinuerligt skadas av solen, kan det inte klarar av att reparera sig själv. Melonoma, basal och skivepitelcancer är alla typer av hudcancer som kan orsakas av solskadad hud.

Aloe

Aloe är en av de mest använda anläggningar för att avhjälpa solskadad hud. Anläggningen har långa, kaktus-liknande blad som som är fyllda med en lugnande gelliknande ämnet. Enligt sunburn.ws (Referens 1), vid användning av aloe för att hjälpa till att läka solskadad hud, bör du skala huden aloe blad och tillämpa köttiga, gel belagda delen av löv till det drabbade området. Aloe kommer att tjäna både som ett smärtstillande och anti-inflammatorisk. För att göra den rätta ännu mer lugnande, kan aloe blad kylas före behandling.

Lavendelextrakt

Lavendel är en buskiga vintergrön växt som har använts i århundraden på grund av dess medicinska och aromatiska egenskaper. Enligt sunburn.ws, lavendel extrakt, som är en kondenserad vätskeform av anläggningen, kan hjälpa avhjälpa solskadad hud. Förutom att lindra smärta, hjälper lavendelextrakt även den skadade huden läka. För bästa resultat rekommenderar ovanstående källan blanda ca 20 droppar lavendel extrakt med en kopp vatten, och tillämpa lösningen med en trasa eller svamp till de drabbade områdena.

Vinäger

Vitt och äppelcidervinäger är båda hem rättsmedel för solskadad hud. Enligt vägar-womens-sexuella-health.com (Referens 2), dessa vinäger fungerar eftersom de innehåller äppelsyra, som hjälper till att återställa pH-nivåer (eller hjälper till att balansera surhet och alkalinitet) i de drabbade huden. Vitt och äppelcidervinäger är särskilt användbara för att förebygga och minimera peeling och blåsbildning.

Mat och Dryck Remedies

Det finns ett antal vanliga mat och dryck objekt som kan användas till så hem rättsmedel för solskadad hud, bland annat yoghurt, gurka, havregryn, citroner, te och mjölk. Yoghurt kan hjälpa lugna skadad hud, och yoghurt som har live kulturer kan också hjälpa till att reparera den. Gurka skivor kan gnuggas på drabbade områden och även ge en lugnande, samt kylning effekt. Citronsaft hjälper desinficera skadad hud, men det är viktigt att späda ut det med vatten innan du ansöker. Havremjöl kan fungera både som ett antiinflammatoriskt och smärtstillande. Sunburn.ws rekommenderar att blanda in den i ett varmt bad, att låta det sedimentera under ca 15 minuter och sedan blötläggning i den. Kokt tepåsar kan tillämpas för att skada huden, och det är tänkt att te s tanniner kan bidra till att påskynda läkningsprocessen. Mjölk är ett annat hem rättsmedel, som kan bidra till att minska svullnad orsakad av sol-skador på grund av sin mjölk-syrahalt.