Hem botemedel för Sinus & Chest Trängsel

Sinus och bröst trängsel kan vara mer än irriterande. Kronisk överbelastning kan leda till infektion och symptom på överbelastning kan orsaka andningssvårigheter, vilket är skrämmande. Med tiden kan kronisk överbelastning bryter energi och leda till minskad känsla av välbefinnande. Konventionell behandling fungerar ibland, men för att hålla trafikstockningar i schack, det lönar sig att ha några huskurer som finns.

Ånga

Inandning av ånga fuktar näsan och luftvägar, krympande svullen vävnad och lossa trängsel. Inandas ånga kan tas i form av ett varmt bad eller dusch, stående i rummet med en varm dusch kör, eller andas in ånga från en kopp te. Aromaterapi eteriska oljor såsom rosmarin, pepparmynta och eukalyptus kan också användas med ånga. Enligt Våglängder Natural Health, för att förbereda en ånga som ett botemedel mot överbelastning, häll 4-6 koppar kokande vatten i en stor glasskål. Placera några droppar olja i valet i skålen och håll huvudet över skålen .. En handduk över huvudet kommer att hålla ångan koncentreras. Andas in långsamt och djupt och andas ut. Gör detta i ca 15 minuter. (Om värmen är för mycket, pop huvudet ut en kort stund och återuppta.) Om du gillar att ta varma bad, kan du lägga till oljor till vattnet. Ta inte eteriska oljor internt eller lägga dem direkt på huden.

Diet

Som ett botemedel mot andnings trängsel, äta kryddstark mat (kom ihåg hur det gör näsan sikt?). Vitlök och lök har anti-infektiösa egenskaper som både kan åtgärda och förebygga infektioner orsakade av överbelastning. Honung lugnar hosta. Ingefära, grönt te och fänkålsfrön avlasta och hosta. Livsmedel rika på C-vitamin är också kända för att minska trängseln och hindra den från upprepas på grund av deras antihistamin egenskaper. Dessa inkluderar citrusfrukter, jordgubbar, paprika och gröna bladgrönsaker som broccoli, spenat och grönkål. Det är alltid bra att dricka extra vatten eftersom allt fungerar bättre när vi är väl hydrerad.

Andra behandlingar

Värme appliceras på pannan och näsryggen kan lindra nästäppa och kommer att lugna obehag. Kommersiellt beredda bröst gnuggar kan också lindra trängsel i både huvud och bröst. Reiki, en praktisk energi healing praktiken kan vara en effektiv hem botemedel mot överbelastning. Ett annat hem botemedel för att prova är akupressur, som gäller touch till "trigger" punkter på kroppen för att stimulera läkning.