Hem botemedel för Klåda & Utslag

Klåda och utveckla ett utslag skulle göra vem som helst obehagligt. Torr hud eller allergiska reaktioner mot kemikalier, tvål, färgämnen, insektsbett eller något som har berört huden leder listan över orsaker till klåda och utslag. I stället för syntetiska krämer, använda naturliga hem rättsmedel för klådan eller utslag. Hitta dessa produkter i köket, badrummet eller i trädgården.

Vad du behöver

Undersök badrum och tvättlösningar. Kontrollera om någon av dem nyligen ändrats. Detta kan orsaken till klåda och utslag. Om något har förändrats, byta tillbaka till den ursprungliga produkten. Kolla livsmedel och drycker i köket för att överväga en eventuell födoämnesallergi.

Produkter som havregryn, citronsaft, kokosolja, mandel blad och papayafrön effektivt läka och sänka obehag nivån klåda och utslag. Olivolja, aloe och kamomill te innehåller också helande egenskaper för utslag. Ha en mortel praktiskt för enkel slipning frön eller örter. Skaffa ett par finger Clippers och bomullshandskar eller sockor. De finger Clippers korta naglar och handskar eller strumpor skyddar mot naglar medan du sover.

Lugna och Heal

Häll en kopp eller två av okokt havregryn i en balja med ljummet vatten. Varmt vatten kommer att irritera huden. Blötlägg i vatten i ca 20 till 30 minuter, helt täcker utslag. Det lugnar klådan. Blanda citronsaft och kokosolja tillsammans för att ge omedelbar lindring till huden. Crush papaya frön med mortel för att skapa en pasta som du ansöka direkt på irriterad hud. Krossa mandel blad och tillämpa olja direkt till det drabbade området. Den mandel extrakt lugnar klådan.

Rub olivolja direkt på huden. Det ger näring åt huden och uppmuntrar läkning. Skiva och applicera aloe direkt från plantan. Aloe innehåller lugnande och läkande egenskaper. Koka kamomillte, låt svalna och gäller för utslag med en svamp. Drick kamomillte och andra citrusprodukter för att främja läkning inifrån.

Korta fingerlängd med Clippers, förebygga långa naglar från att göra mer skada vid repor. Runda naglar med en nagel fil för ökad prevention. På natten, täcker händerna med handskar eller strumpor. Du kliar fortfarande när du sover, så det skyddar dig från att bryta huden om du försöker repa när de sover. För mer information, kontakta din läkare.