Hem botemedel för att tjockna Endometrial Foder

Den endometriala, eller livmoder, är fodret den svampiga material som täcker insidan av livmodern som förberedelse för graviditet. Mestadels består av slem och blodceller, ger det den viloplats och näring för en nyligen befruktat ägg. För att ett embryo att frodas, måste fodret vara tillräckligt tjock, men inte för tjock. Medan det finns debatt, är ett accepterat utbud av tjockleken sex till 13 mm.

Tunn Endometrium

Tjockleken på livmoderslemhinnan varierar under hela månaden i samband med menstruationscykeln. När du har ägglossning, tjocknar fodret redo ifall ett ägg befruktas. Om ägget inte är befruktade och börjar sönderdelas, kommer fodret bryts ner och kasta av. Detta blir din menstruation. Efter din tid, är ditt foder tunnare, och kommer att börja bygga upp igen för att upprepa cykeln. Sällan kommer en kvinna att ha en kroniskt tunt endometrial lining. Om den mäter mindre än fem millimeter på största möjliga tiden för din cykel, kan du ha svårt att bli gravid. Din kropp kan uppfatta att du inte kommer att kunna ge näring åt ett annat liv.

Hur tjockna livmoderslemhinnan

Fertilitet läkare ordinera ofta mediciner som kan tjockna din endometrial lining. De får föreskriva andra droger också, som är utformade för att öka dina chanser att bli gravid. Några av dessa läkemedel har biverkningar, såsom flera födslar, vilket kanske inte är önskvärt att du. Att arbeta med en fertilitetsklinik är också mycket dyrt. Om du har fått veta att din infertilitet kan vara ett resultat av en tunn livmoderslemhinnan, kan du försöka att tjockna den med en hem botemedel innan du betalar för andra fertilitets åtgärder.

Livmoderslemhinnan reagerar på nivåerna av östrogen och progesteron i kroppen vid varje given tidpunkt. Som din östrogen stiger under menstruationscykeln, kommer fodret ökar. Om du har ett tunt foder, kan du helt enkelt behöver östrogentillskott. Nya teorier staten dock att ta syntetiska eller djur-härledda östrogen kan öka dina chanser för bröst-eller livmodercancer, samt hjärtsjukdomar. Snarare än ett recept, kan du prova vegetabiliska fytoöstrogener. Dessa ämnen, som finns i soja, rödklöver och andra växter, agera på samma sätt som din egen östrogen i kroppen, utan att hälsoriskerna.

Du hittar fytoöstrogener på apoteket eller hälsokostaffär, och på nätet. Följ förpackningens anvisningar och se till att inte överanvända dessa produkter. Förändringar i hormonnivåer kan påverka många aspekter av din hälsa, inte bara reproduktion. Om du kompletterar med fytoöstrogener, och fortfarande har problem att bli gravid, rådfråga en kvalificerad fertilitetsexpert.