Hem behandlingar för Cluster huvudvärk


Cluster huvudvärk är oerhört smärtsamt, men kan förebyggas och behandlas. Att sluta röka och undvika alkohol minskar din risk för Hortons huvudvärk, trots oförmågan att undvika de flesta av de riskfaktorer, såsom att vara en vuxen man med en familjehistoria av Hortons huvudvärk. Många drabbade söka professionell medicinsk hjälp, men huskurer finns för att lindra smärtan av ett kluster huvudvärk.

Definition

Klustret huvudvärk är ett smärtsamt intensiv huvudvärk som återkommer ofta under en tid. Den är uppkallad efter de kluster av huvudvärk i ett segment av tid, från dagar till månader. Cluster huvudvärk vanligtvis inte har varningsskyltar eller auror, som migrän gör.

Orsaker

Den exakta orsaken till klusterhuvudvärk har inte bestämts, men det finns många aspekter av den mänskliga kroppen kemi som tydligt är inblandade. Kroppens biologiska klocka tros vara en faktor, beroende på det faktum att de huvudvärk tenderar att inträffa vid samma tid på dagen eller tiden på året. Ökad aktivitet i hypotalamus har observerats under en Hortons huvudvärk, vilket tyder på att hypotalamus kan vara inblandade. Personer med Hortons huvudvärk har onormala hormonnivåer och melatonin och kortisol nivåer utanför normala värden.

Symptom

Det vanligaste symptomet för en Hortons huvudvärk är plågsamma smärta, allvarligare än en vanlig huvudvärk, som normalt utstrålar runt ena ögat, men kan omfatta varje område ovanför axlarna. Smärtan av en klusterhuvudvärk uppstår vanligen på en sida av ansiktet. Ögat på den drabbade sidan tenderar att rodnad, rinnande och ibland svullna, med en hängande ögonlock och näsborren tenderar att vara rinnande eller fyllda upp. Den hy av någon som lider av ett kluster huvudvärk tenderar att vara blek och svettig.

Medicinska behandlingar

Cluster huvudvärk är obotlig, men symtomen kan behandlas. Det finns många läkemedel och medicinska behandlingar som är tillgängliga från traditionella medicinska källor, inklusive andas in ren syrgas och få injektioner av droger som triptaner, och dihydroergotamin.

Bygg Behandlingar

Behandla Hortons huvudvärk hemma kräver vissa livsstilsförändringar för att förhindra attacker och behandla attacker när de inträffar. Att undvika alkoholhaltiga drycker, tobak, nitrater, giftig rök och höga höjder, och genom att upprätthålla en konsekvent sömn schema minskar antalet attacker. När attackerna inträffar, det finns många alternativ med varierande effektivitet för olika individer. Vissa tycker lindring med akupressur eller akupunktur. Andra tycker att extrem träning kan minska svårighetsgraden av symtomen. Bevattning det drabbade näsborren med en kall koksaltlösning är en annan åtgärd som kan lindra symtomen.