Hem Behandling för Frozen Shoulder

Frusen skuldra (självhäftande capsulitis) är en smärtsam sjukdom som orsakas av inflammation och stelhet i axelleden när band av ärrvävnad som kallas sammanväxningar bildas på bindväv. Hos många patienter detta villkor begränsar rörelse och orsakar kronisk smärta, och återhämtningen tar ofta månader. I svåra fall är kirurgi krävs. Däremot kan människor som lider av frusen skuldra lindra smärtan och förbättra sin kondition hemma.

Hantera Smärta

Läkare och sjukgymnaster rekommenderar olika antiinflammatoriska mediciner och smärtstillande medel för att minska svullnad och lindra smärta som orsakas av en drog muskel. Ibuprofen fungerar som en anti-inflammatorisk, och aspirin och acetaminofen bidrar till att minska smärtan. I vissa fall kan din läkare ordinera icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.

Dessutom isbildning det drabbade området kommer både minska inflammation och bedöva området, vilket minimerar smärta ytterligare.

Du kan också få ett hem massage verktyg för att hjälpa slappna av musklerna, som kommer att hindra dem från att släppa kemikalier som orsakar ytterligare inflammation i leden. Genom att använda ett lätt tryck, försiktigt gnugga musklerna i axeln för att lindra smärta och stimulerar blodflödet. Stanna om du upplever smärta på något ställe.

Din läkare kan också rekommendera att använda en TENS (transkutan elektrisk nervstimulering) enhet, som genom att tillhandahålla elektrisk stimulering till axeln, aktiverar opioidreceptorer i nerverna, minska smärta i det området.

Att minska Inflammation

Personer som lider av frusen skuldra ska börja följa RICE metoden så snart som möjligt för att minska svullnad och stelhet i axelleden.

RICE står för Rest, Ice, Compression och Elevation. Följa stegen i den ordningen kräver vila det drabbade området, och sedan regelbundet omväxlande Is och Värmebehandling --- säg, 20 minuter av is följt av 20 minuter av en uppvärmd kompress eller värmedyna. Isen kommer att minska svullnad, medan värmen ökar blodflödet i det drabbade området och bidra till att undanröja gifter.

I stället för is, kan du även använda en påse frysta ärtor, vilket ger bekvämlighet, eftersom påsen flexibilitet gör det möjligt att anpassa sig till axelområdet, och du kan återanvända den flera gånger genom att helt enkelt placera den tillbaka i frysen att åter chill.

Compression kommer att minimera den ytterligare svullnad och hjälpa till att snabba på läkningsprocessen. Om du måste flytta runt, komprimera den skadade muskeln med en ACE bandage. Vid vila, hålla det skadade området förhöjda så att svullnad avlopp från muskeln.

Läkare rekommenderar inte tillämpa is eller värme på ren hud; Använd en handduk för att separera huden från isen och uppvärmda kompress.

Undvik också att använda tobak. Rökning minskar blodflödet, vilket kan hämma kroppens förmåga att läka sina egna vävnader.

Stretching och stärka musklerna

Behandling av frusen skuldra kräver ofta sjukgymnastik, och du kan utföra ett antal stretchövningar hemma för att återställa rörligheten i den drabbade leden.

Utföra några enkla sträckor (se referenser) kommer att bidra till att arbeta axeln genom hela rörelseomfång. Att hålla din axel flexibel och försöker röra leden kan hjälpa till att snabba återhämtningen och förhindra framtida förekomster av frusen skuldra. Dessutom kommer hålla axel och arm i rörelse öka cirkulationen, och därmed minska svullnad ytterligare.

Eftersom smärtan försvinner och ett komplett utbud av rörelse är återställd, kan du börja använda motstånd (t.ex., vikter, kablar eller band) för att stärka musklerna.