Helende eigenschappen van wierook

Helende eigenschappen van wierook

Er is een reden waarom de Wijzen brachten wierook naar het kindje Jezus. Inheems in het Arabische schiereiland en delen van Oost-Afrika, werd wierook gewaardeerd voor eeuwen voor zijn exotische geur en geneeskrachtige eigenschappen. Klinische studies zijn uitgevoerd over de hele wereld om de heilzame werking toegekend van de plant te onderzoeken. Verschillende van deze onderzoeken hebben aangetoond dat wierook kan in feite helpen bij de behandeling van verschillende condities.

Emotionele stress

De rustgevende, maar kruidige geur van wierook kon de reden waarom het is van oudsher, als paradoxaal genoeg, gebruikt om zowel de geest te kalmeren en te stimuleren het. Echter, het was niet tot meer recente tijden dat de voordelen ervan op de menselijke psyche zijn bewezen. In 2008 werd een studie gepubliceerd in een internationaal team van onderzoekers van de Hebreeuwse Universiteit, Ariel University Center van Samaria, Tel-Aviv University en Herzog Memorial Hospital in Israël, Johns Hopkins University, Elli Lilly, en de Universiteit van Indiana in Bloomington in de Verenigde Staten. Zij concludeerden dat het inademen van de geur van wierook gevoelens van angst en depressie kon kalmeren. Het suggereert ook dat de reden wierook rook wordt gebruikt tijdens religieuze ceremonies is om toe te voegen aan het gevoel van geestelijke euforie.

Gewrichtspijn en artritis

In de oudheid werden pijnlijke gewrichten gehouden over wierook rook om pijnlijke ontstekingen te verminderen. Eeuwen later, de onderzoekers van de Universiteit van Tübingen in Duitsland bleek dat de folk remedie kan zijn geworteld in feite, zoals gepubliceerd in Phytomedicine in september, 2010 De boswelliazuur gevonden in wierook kan pijn in de gewrichten en artritis symptomen te verminderen, hoewel het misschien makkelijker (en veiliger) om de rook te slaan en toe te passen op de gewrichten in de vorm van olie.

Huidaandoeningen

De anti-inflammatoire eigenschappen kan niet alleen uw lichaam jonger te voelen, maar het kan ook helpen uw gezicht er jonger. Een studie gepubliceerd in 2010 aan de Universiteit van Brescia in Italië, tot de conclusie dat een basis crème met boswellic uittreksel meer merkbaar behandeling bij patiënten met een slechte huidelasticiteit en fijne rimpels is dan die van de basis crème zelf. Deze bevindingen hebben ook een historische oorsprong: De oude Romeinen pasten een combinatie van wierook hars en wax onder hun ogen voor de behandeling van na-effecten van vooral de wilde feesten.

Kanker

Wierook hars bevat verschillende anti-oxidant zuren. Deze zijn in verscheidene studies mogelijk antikankermiddelen onderzocht. De Universiteit van Oklahoma een studie gepubliceerd in 2009, hetzelfde jaar dat suggereerde dat boswelliazuur menselijke blaas kankercellen kan vernietigen. De Shenyang Pharmaceutical University in China publiceerde haar eigen verslag in oktober van datzelfde jaar toonde vergelijkbare resultaten als cellen uit een combinatie van chloroform en wierook werden geïsoleerd met leukemie cellen. In een studie gepubliceerd in maart 2010 heeft de onderzoekers van de universiteit van Ulm in Duitsland ontdekten dat tirucallic zuren wierook's remde de groei van prostaatkanker bij muizen.

Astma

Wierook speelt een rol in verschillende volks behandelingen voor astma en andere respiratoire aandoeningen. Sommigen noemen voor het inademen van de rook, terwijl anderen te betrekken het eten of kauwen van de hars.

Uit hetzelfde onderzoek van de Universiteit van Tübingen in Duitsland, dat positieve effecten van wierook op artritis aangetoond is ook gebleken dat 70 procent van hun patiënten vertoonden verbetering in hun bronchiale astma symptomen, terwijl 20 procent de resultaten met een suiker pil zag.

Memory Loss

Wierook hars is een traditionele Arabische remedie tegen geheugenverlies. Het wordt meestal gekauwd of toegevoegd aan koffie. Er is enige wetenschappelijke validiteit om deze ook. De Mashhad Universiteit van Medische Wetenschappen in Iran ontdekt dat wanneer ratten met hypothyreoïdie stoornis kregen water doorspekt met methimazole en wierook, hun snelheid bij het invullen van een onderwater doolhof sterk toegenomen in de tijd, in vergelijking met degenen die niet verstrekt werden kraanwater of water doorspekt met methimazole Alleen al op basis van hun rapport gepubliceerd in 2010.