Helende eigenschappen van Aloë Vera Juice

Helende eigenschappen van Aloë Vera Juice

Aloë vera is een vetplant die groeit in tropische en subtropische gebieden over de hele wereld. Bijna 99 procent van de aloë vera plant is water, maar sap van de plant bevat heilzame polysacchariden en glycoproteïnen. Het sap wordt gebruikt om de huid en de spijsvertering kwalen te behandelen voor meer dan duizend jaar, volgens de Universiteit van Maryland. Recent onderzoek heeft aangetoond dat het ook kan helpen bij de behandeling van diabetes en herpes.

Burns

Het sap van aloë vera bevat polysacchariden, die immuun-stimulerende, antimicrobiële en anti-inflammatoire eigenschappen hebben. De meeste studies uitgevoerd met betrekking tot de therapeutische effecten aloë's op lichte brandwonden aan te geven dat het vermindert de hersteltijd van maximaal negen dagen, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Toch hebben sommige studies aangetoond tegenstrijdige resultaten van de effectiviteit aloë vera in de behandeling van lichte brandwonden.

Huidaandoeningen

Aloë vera gel wordt vaak gebruikt om irriterende huidaandoeningen te behandelen en het sap bevat dezelfde helende eigenschappen. Voorlopige studies tonen aan dat aloë vera nuttig bij de behandeling van psoriasis en de anti-inflammatoire werking kan gelijk zijn aan 1 procent hydrocortison crème zijn. Bovendien, aloë vera bevat significante concentraties van voedingsstoffen zoals essentiële vetzuren, vitamine C en E, zink en aminozuren, volgens de Universiteit van Michigan. Aloë vera sap mag niet worden aangebracht op open wonden.

Spijsvertering

Het sap van hele blad aloë vera bevat bitter latex, die krachtig laxeermiddel acties heeft. In feite, aloë zo sterk laxeermiddel dat het pijnlijk darm krampen veroorzaken. Aloe bevat anthrachinonglycosiden, die verantwoordelijk zijn voor de laxerende eigenschappen. Deze glycosiden afgebroken tot stoffen, genaamd aglyconen in het spijsverteringskanaal en de oorzaak van de laxerende werking. Historisch gezien, Indische kruidendokters gebruikt aloe vera sap om intestinale infecties te behandelen. Bovendien hebben sommige patiënten vullen met aloë sap als therapeutisch steun voor het behandelen van colitis ulcerosa en ziekte van Crohn. Echter, alleen het binnenste blad vorm van aloë sap worden gebruikt door personen met deze spijsverteringsstoornissen. Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, moeten kinderen en mensen met een appendicitis te voorkomen hele-blad, of latex bevatten, aloë sap, volgens de Universiteit van Michigan.

Diabetes

Aloë sap verminderde bloedsuikerspiegel bij personen met diabetes type 2 in twee voorstudies. Echter, aanvullend onderzoek is nodig om de omvang van effect aloë op de bloedsuikerspiegel, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center.

Bijkomende voordelen voor de gezondheid

Hoewel meer onderzoek nodig is, vroege studies tonen aan dat aloë sap in gel vorm van de symptomen van genitale herpes kan verminderen. Symptomen van seborrheic dermatitis, of wieg cap, en huidzweren kunnen verbeteren met aloë vera gebruik.

Voorzorgsmaatregelen

Aloë vera sap kan interfereren met bepaalde medicijnen. Aloë sap moet worden gebruikt onder toezicht van een arts voor diabetici en mensen die diuretica of digoxine.