Hele Voedingssupplementen voor ADHD

Hele Voedingssupplementen voor ADHD

ADHD, of Attention Deficit Hyperactivity Disorder, is een chronische neurobiologische aandoening die kan optreden bij kinderen, volwassenen en adolescenten. Mensen met ADHD hebben moeite met concentratie, geheugen, agressie, hyperactiviteit, impulsiviteit, en organisatie. De aandoening wordt geassocieerd met het in stand houden relaties en verminderde werk of school prestaties. De behandeling kan niet genezen ADHD, maar in plaats daarvan kan helpen om de symptomen beter beheersbaar.

Traditionele behandelingen voor ADHD

Traditionele behandelingen voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder bevatten stimulerende en niet-stimulerende middelen. Hoewel het niet duidelijk waarom de geneesmiddelen werken, ze verbeteren symptomen bij veel mensen. Stimulerende middelen lijken te stimuleren en in evenwicht te brengen neurotransmitters, die helpen bij het verbeteren van impulsiviteit en hyperactiviteit. Doses kunnen sterk verschillen van patiënt tot patiënt.

Terwijl geneesmiddeltherapie wordt vaak voorgeschreven voor ADHD, zijn er enkele negatieve neveneffecten en moeilijkheden met medicijnen. Medicijnen moeten zorgvuldig worden gecontroleerd vanwege de effecten kunnen slijten en ze kunnen meerdere keren worden genomen per dag. Ook kunnen medicijnen duur en moeilijk te vullen omdat de meeste zijn FDA gereguleerde stoffen.

Er zijn vele negatieve bijwerkingen geassocieerd met de medicatie. Deze omvatten slapeloosheid, gewichtsverlies en verminderde eetlust, prikkelbaarheid en de medicatie afneemt. Hierdoor vele ouders en patiënten naar alternatieve behandelingen ADHD symptomen onder controle te houden.

Hele Voedingssupplementen voor ADHD

Alternatieve behandelingen voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder onder meer yoga; speciale diëten die additieven, teveel koolhydraten, suikers en kleurstoffen te elimineren; vitaminen, mineralen of kruiden-supplementen; neurofeedback training, therapie of begeleiding en speciaal onderwijs ondersteuning.

Veel voedingsdeskundigen, alternatieve gezondheid beoefenaars en artsen tout de voordelen van de hele voedsel voor de beste voeding. Bij Whole Foods zijn niet mogelijk, zijn hele voedingssupplementen aanbevolen. Whole voedingssupplementen porties van hele groenten en fruit onderverdeeld in poeder of vloeibare vorm. Hele voedingssupplementen bieden meestal 100% van de dagelijkse inname van essentiële vitaminen en mineralen, en veel van hen komen in pil, capsule, schudden of drinken vorm.

Omdat patiënten met ADHD is gebleken dat tekortkomingen in essentiële vetzuren zijn geheel voedsel rijk aan essentiële vetzuren gestimuleerd. Essentiële vetzuren helpen bemiddelen en moduleren het autonome en het centrale zenuwstelsel. Tekorten aan essentiële vetzuren kan leiden tot neurologische afwijkingen; echter, omkering van deze afwijkingen is mogelijk met essentiële vetzuren suppletie. Whole voedselbronnen of supplementen die hoge niveaus van essentiële vetzuren omvatten vlees, vis, eieren, rauwe noten, rauwe zaden en groene groenten.

Naast vetzuren, wordt aanbevolen dat patiënten met ADHD verhogen hun magnesium inname. Magnesium heeft een grote invloed op de regulering van het centrale en perifere zenuwstelsel. Chronisch tekort aan magnesium leidt tot hyperactiviteit, verminderde reactie op externe prikkels, prikkelbaarheid, vermoeidheid, moeite met slapen, en een slechte mentale concentratie. Hele voedsel bronnen van magnesium zijn onder andere donkergroene groenten, noten, granen, vis, bonen en vlees. Degenen met ADHD ook toenemen inname van zink. Onderzoekers hebben ontdekt dat er een positieve correlatie tussen de zink-deficiëntie en hyperactiviteit.

Oligioproanthocyanidins (OPC's), die worden aangetroffen in de huid en zaden van voedingsmiddelen zoals druiven en bessen, worden ook aanbevolen voor ADHD-patiënten. OPC stimuleren de productie van stikstofoxide door vasculaire endotheelcellen; verhoogde stikstofmonoxide niveaus tegen de effecten van te veel of te weinig epinefrine en norepinefrine in het lichaam. Deze speelt een cruciale rol in de gedrags en cognitieve symptomen van ADHD.