Helande egenskaper Rosa Turmalin

Rosa turmalin har länge varit en favorit sten av dem som tror på kraften i helande med kristaller. Medan rosa turmalin tros ha ett antal fördelar på den emotionella kroppen, inbegripet främjande av kärlek och humanitet, tror man att ha ett antal läkande egenskaper som gynnar den fysiska kroppen också.

Energi

Rosa turmalin tros bidra till att balansera nivåerna av energi i kroppen. Det gör man genom att öka en individs positiv energi, medan samtidigt tar bort energi blockeringar i energikroppen (till exempel meridian i traditionell kinesisk medicin) som kan orsaka smärta eller obehag.

Brain Obalanser

Rosa turmalin är också tros ha helande egenskaper som hjälper till att balansera vänster och höger sida av hjärnan. De flesta människor tenderar att använda en sida av hjärnan mer än den andra. Höger brained människor är mycket konstnärliga och fokusera på helheten, som har en mer holistisk syn på världen. Vänster-brained människor fokusera på enskilda detaljer och om det finns en obalans tenderar att över analysera situationer. Att balansera vänster och höger hjärnhalva kommer inte bara att lindra känslomässig stress, men kan hjälpa en individ att övervinna sjukdomar som dyslexi eller de som påverkar hand-öga-koordination.

Befrielse från ångest

Man tror att de fysiska symptom på ångest kan lindras genom att bära rosa turmalin, speciellt om stenen är sliten i ett smycke som sitter över hjärtat. Rosa turmalin hjälper bäraren möta sina rädslor och kommer att bidra till att undanröja den känsla av rädsla eller panik som ofta följer fysisk ångest.

Skydd mot Negativitet

Rosa Turmalin är också tros ha förmåga att skydda bäraren från skada orsakad av externa energikällor. De energier som anges här inkluderar de som avges av mikrovågor, mobiltelefoner och elektromagnetisk strålning. Det skyddar den enskilde genom att bilda en skyddande barriär inom sitt aura.

Använda försiktig när Healing med Rosa Turmalin

Det är viktigt att konsultera en alternativ sjukvårdspersonal eller någon bekant med kristaller och deras läkande egenskaper innan du försöker använda rosa turmalin i någon typ av helande regim. Rosa turmalin, när man bär ensam, kan bilda en mycket stark skyddsbarriär men med tiden kan störa din förmåga att få feedback från positiva energier också. Se till att du förstår hur och när man använder rosa turmalin och veta när man ska ta bort den för att säkerställa att du uppnår störst nytta.