Heeft Zonnebanken veroorzaken schade Eye?

Zonnebanken simuleren van de effecten van de zon in een klein geconcentreerd gebied. De zon zendt ultraviolette stralen, waaronder UVA (dringt diep huidlagen), UVB (dringt alleen de oppervlaktelaag van de huid) en UVC (deze stralen worden geblokkeerd door de ozonlaag). Zonnebank gebruiken een reeks lampen UVA en UVB straling die de huid binnendringen en een verandering in het pigment melanine waardoor de huid donkerder emitteren. Hoewel zonnebanken bieden een gewenste cosmetische look voor sommigen, maar ook schade aan de huid en ogen veroorzaken.

Ultraviolet Light

UVB-stralen zijn korte golflengte ultraviolette stralen. Dit zijn de stralen die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van zonnebrand zijn, aangezien zij doordringen in de buitenste laag van de huid en kan een instroom van bloed veroorzaakt het gebied creëren de roodheid van de brandwond. De cellen van de huid dan stoten chemicaliën in de hersenen die de pijnsignalen.
UVA-stralen zijn langgolvige ultraviolette straling die gebruikt worden als de "goede" stralen alleen omdat ze geen brandwonden veroorzaken. Volgens de FDA, er geen veilige tan. De aanwezigheid van een tan beschadiging signalen huid, waardoor de tekenen van veroudering en meer ernstige aandoeningen.
In de ogen, het hoornvlies en de lens absorberen UVA en UVB-stralen, waardoor schade aan de ogen veroorzaken.

Fotokeratitis

Fotokeratitis is zonnebrand van het hoornvlies, dat de transparante afdekking van het oog. Dit wordt veroorzaakt door intense blootstelling aan UVB-stralen, zoals zonlicht op grote hoogte en aantal bruiningslampen. De symptomen van photokeratitis omvatten verhoogde traanproductie, pijn, gezwollen oogleden, zanderig gevoel in het oog, en wazig of verminderd zicht. Deze aandoening is te behandelen met een recept actuele zalf.

Staar

Een cataract is de vertroebeling van de natuurlijke lens van het oog resulteert in verminderd zicht. Blootstelling aan ultraviolet licht, zowel van de zon en bruinen bedden, is bekend dat de kans op cataract verhogen. De symptomen van cataract zijn verlies van kleurintensiteit, dubbel zien, moeite met het zien 's nachts, het zien van halo's rond lichten en gevoelig voor verblinding. Staar moet operatief worden verwijderd, en uw visie kan niet terugkeren naar het niveau van vóór de staar.

Andere voorwaarden

Verhoogde blootstelling aan ultraviolet licht van zonnebanken kan ook leiden tot andere voorwaarden, met inbegrip van kanker rond de ogen en pterygium, dat is een onregelmatige groei die uw visie kan blokkeren. Maculaire degeneratie, een aandoening die het gedeelte van het netvlies dat voor het centrale gezichtsvermogen beïnvloedt, kan ook resulteren uit blootstelling aan ultraviolet licht.

Bescherming

De beste bescherming voor je hele lichaam is aan het voorschrift niet naleeft, en zich te onthouden van het gebruik van zonnebanken. Echter, als je geen gebruik maken van een, moet u draag altijd een veiligheidsbril om uw ogen te beschermen. De bril moet 100 procent UV-bescherming te bieden en ze moeten goed passen. Als ze los zijn, vragen om een ​​ander paar of zelf meenemen als de daaruit voortvloeiende consequenties zijn te hoog om te negeren.