Heeft Zink zuigtabletten werken?

Heeft Zink zuigtabletten werken?

Zink zuigtabletten worden verkocht als een hulpmiddel voor mensen met een verkoudheid. Typisch, de verpakking stelt dat de zuigtabletten bewezen de duur van verkoudheid verkorten. Sommige zink producten omvatten andere verbeterende ingrediënten zoals echinacea of ​​vitamine C.

Zink in het Lichaam

Zink is een sporenelement dat belangrijk is in het menselijk lichaam. Het ondersteunt het immuunsysteem en helpt celgroei en wondgenezing. Zink wordt gevonden in eiwitrijke voedingsmiddelen, vooral oesters, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, pinda en peulvruchten. Het is ook in verrijkte ontbijtgranen. Te veel zink (meer dan 40 gram per dag bij volwassenen) kan leiden tot misselijkheid, braken, verlies van eetlust, buikkrampen, diarree en hoofdpijn veroorzaken.

Zink en verkoudheid

In een studie aan de Cleveland Clinic 1996 proefpersonen die verkoudheid en gebruikte zink zuigtabletten had had een kortere duur van de symptomen dan degenen die een ruit ontvangen zonder zink. Vergelijkbare studies zijn ondervraagd om verschillende redenen; bijvoorbeeld zink heeft een kenmerkende smaak, zodat de proefpersonen die zink namen beïnvloed kunnen zijn door te denken dat ze het beter voelde. Er is ook een hypothese onder onderzoekers dat zink de groei van rhinovirus in de neus kan remmen, maar dit is nog niet bewezen.

Zink zuigtabletten

Afhankelijk van het pakket dat u kiest, zink zuigtabletten kost 6-35 cent per ruit. Voor de meest effectieve absorptie van het zink, moet u toestaan ​​dat de pastille langzaam in uw mond oplossen. Neem één tablet om de twee uur (of de frequentie aangegeven in de richtingen) en je moet niet citrus binnen 30 minuten verbruikt voor of na het nemen van de ruit.