Heeft Tandpijn Oorzaak een Mouth te zwellen?

Sommige mensen zetten tandpijn recht op de top van hun ergste-pijn-of-all lijst. Een kiespijn kan beginnen als gewoon een lichte, doffe pijn of een elektrische schok sensatie wanneer je drinkt iets koud of warm. Mettertijd kan de pijn en zwelling escaleren. De pijn kan variëren van kloppende, scherp, dof, een pijnlijke gevoel of branden. De pijn van een kiespijn, die kunnen komen en gaan, kan je hele mond beïnvloeden, volgens Healthsquare.com. Zoals het vordert je tandvlees kan zwellen, waardoor je mond kunnen veroorzaken en het gezicht te zwellen.

Betekenis

Zwelling aan de basis van de tand of in je wang is een indicatie dat je een abces of een andere vorm van infectie of cellulitis, volgens Merck.com. Als uw gezicht is zwelling, of als u koorts of zwelling of gevoeligheid op de vloer van de mond, moet u worden onderzocht en behandeld door een tandarts.

Het Proces

Wanneer u verval in een tand, resulteert dit in een kiespijn. Zuren geproduceerd door bacteriën die gedijen in de mond kunnen eten door het glazuur dat de harde witte coating aan de buitenzijde van onze tanden. Wanneer dit gebeurt, gaten --- holten of cariës --- kan ontwikkelen. Verval kan verspreiden in de tand pulp, dat is waar de zenuwen en de bloedtoevoer naar de tand zijn. Dat is wanneer je gaat om pijn te voelen, volgens Principalhealthnews.com.

Potentieel

Sommige mensen hebben last van abcessen, die zeer ernstige infecties zijn. Pus afvoer van rond de geïnfecteerde tand en de pus stinkt. Zwelling optreedt met een abces. Een abces kan zich profileren door stekende pijn, zwelling, gezwollen klieren in je nek en slechte adem, als gevolg van de infectie. Als een abces niet wordt behandeld, kan deze zich uitbreiden naar het kaakbot en heel het lichaam. Abcessen algemeen het resultaat van een diepe holte en verval. Wanneer het verval dringt in de pulp van de tand, doodt de cellen in de tand. Dat maakt dat gebied gevoelig voor bacteriële infecties.

Oplossing

Als je een kiespijn en niet kan krijgen zie de tandarts tot de volgende ochtend, zet een zak ijs tegen de zijkant van uw mond waar de pijn zich voordoet. Neem Iibuprofen of een ander soort pijnstiller. Je zou willen proberen met behulp van kruidnagel olie, die antiseptische eigenschappen bevat, volgens Dentalproblems.ygoy.com. Men denkt dat de pijn en infectie beteugelen. Dompel een katoenen bal in kruidnagelolie en dep vervolgens de geweekte bal direct tegen de holte.

Een andere techniek

Een andere suggestie is om een ​​teentje knoflook te plaatsen langs de geïnfecteerde tand. Dat vermindert naar verluidt pijn en zwelling vanwege anti-inflammatoire eigenschappen.