Heeft Stretchen Help spiergroei?

Heeft Stretchen Help spiergroei?

Stretchen is gunstig te nemen in uw training regime, omdat het je flexibiliteit kan verhogen, uw risico op blessures verlagen en de voorbereiding van uw spieren voor activiteit. Er zijn drie belangrijke types van stretching, inclusief statische, dynamische en ballistische. Om spiermassa op te bouwen, je moet je spieren overbelast door het plaatsen van een adequate hoeveelheid stress op hen. Terwijl stretching biedt vele opleidingen voordelen, het is niet een effectieve oefening voor het verbeteren van spiermassa.

Stretching

Als je alleen te strekken, kan het ofwel zijn statische, dynamische of ballistische. Statisch rekken gaat verlengen een spier en houd het in die positie in de tijd, zoals het bereiken van je tenen. Dynamisch rekken is wanneer je elongate een spier, maar terwijl je beweegt, zoals swingende je been omhoog en naar achteren. Ballistische stretching, die niet wordt aanbevolen vanwege de ineffectiviteit en het risico van stammen, is wanneer je rukken of bounce tijdens het uitvoeren van statische stukken.

Muscle Growth

Volgens Dr Joseph A. Chromiak van de Nationale Stretch en Conditioning Association, gewichtheffen is essentieel voor degenen die geïnteresseerd zijn in het bouwen van spiermassa. Krachttraining zorgt voor de vorm van stress die uw spiervezels overbelast en op zijn beurt uw spieren te genezen terug op een toegenomen grootte. Beginners zoekt spiergroei moeten tillen gewichten 2-3 dagen per week en volledig 2:58 sets van vijf tot 12 herhalingen van elke oefening. Geavanceerde lifters kunnen spiergroepen opgesplitst in aparte trainingen, zodat ze tijd hebben om meer oefeningen per spiergroep te voltooien. Zij moeten ten minste acht sets per spiergroep te voltooien, waarbij elke set bestaande uit ongeveer 12 herhalingen.

Voordelen van Stretching

Hoewel stretching zal niet bijdragen aan spiergroei, is het nuttig om op te nemen in je trainingen. Statisch rekken verhoogt uw bereik van de beweging en voorkomt stijve spieren. Stijve spieren kan leiden tot onjuiste houding en een verhoogd risico op letsel. Inpassen in na je training als je spieren nog warm zijn om de effectiviteit ervan te maximaliseren. Dynamische stretching is een kwaliteit die activiteit te doen voordat je krachttraining workouts. Het verhoogt je spier temperatuur en de bloedstroom, die op zijn beurt zal de voorbereiding van uw spieren voor gewichtheffen. Uw prestaties tijdens de eerste paar sets zal toenemen, omdat je spieren beter klaar zal zijn.

Bottom Line

Een uitgebreide spier-groei training plan is er een die is geworteld in een high-volume gewicht-trainingsprogramma. Echter, waarin zich uitstrekt tot in uw regime zal alleen de effectiviteit van uw trainingen te verhogen. Fit in 10 tot 15 minuten van dynamisch stretchen voor je gewicht-training workouts, zodat je spieren zijn op hun best als je tillen, en vijf tot 10 minuten van statisch rekken na je training, zodat je vermijd je spieren dat deze te strak na uw workouts.