Heeft Roggebrood Til de glycemische index?

Heeft Roggebrood Til de glycemische index?

De glycemische index tarieven voedingsmiddelen op basis van hun effect op de bloedsuikerspiegel. Volgens de Universiteit van Sydney in Australiƫ, het kennen van de glycemische index rating voor een voedsel, zoals roggebrood, kunnen helpen met gewichtsbeheersing en controle van de bloedsuiker voor mensen met diabetes. Leren hoe je de glycemische index van rogge brood en andere voedingsmiddelen te verlagen kan ook nuttig zijn bij het plannen van een dieet.

Definitie van de glycemische index

De glykemische index is een schaal van nul tot honderd dat het effect van koolhydraatstofwisseling op de bloedsuikerspiegel meet. Voedingsmiddelen van 0 tot 55, op glycemische schaal worden als laag-glycemische voedingsmiddelen, omdat zij ook bloedsuikerspiegel langzaam in reactie op de langzaam vrijgeven koolhydraten in het voedsel. Voedingsmiddelen die meten 56-69 worden beschouwd als medium op de schaal, terwijl voedingsmiddelen 70 en hoger worden beschouwd als een hoog-glycemische voedingsmiddelen. De glycemische index is voortdurend gebruikt bij het bepalen welk type voedingsmiddelen, geschikt voor mensen met diabetes en die kijken hun gewicht zijn.

Roggebrood en de glycemische index

Roggebrood is ongeveer 58 op de glycemische index. Deze tarieven medium op de glycemische index, wat betekent dat er een gemiddeld effect op de bloedsuikerspiegel. Het tijdschrift van de American Medical Association toonde aan dat het raadzaam is om te eten een lage glycemische voedingsmiddelen meer dan gemiddeld of hoog-glycemische voedingsmiddelen voor mensen die lijden aan gezondheidsproblemen zoals diabetes en obesitas. Het toevoegen roggebrood een maaltijd die reeds een grote hoeveelheid koolhydraten bevat verhoogt de glycemische index van de maaltijd.

Het verlagen van de glycemische index

Het is mogelijk om de glycemische index van een maaltijd te verlagen zodat bloedsuikerspiegel niet snel zal stijgen. Eten van eiwitten, vetten en / of vezel bij een maaltijd verlaagt de glycemische index, omdat deze voedingsmiddelen vertragen de afbraak van koolhydraten. Het eten van roggebrood op een maaltijd met meer eiwitten dan zetmeelrijke koolhydraten zal de glycemische index van de maaltijd te verlagen, en dus het brood.