Heeft Neusspray Help Post-nasal drip?

Post-nasal drip is geen ernstige aandoening, maar de keelpijn en hoest die samen met het kan hardnekkig en vervelend zijn. Meestal resulteert uit verstopte sinussen leiden, die slijm om weer in de keel druppelen. Omdat de aandoening kan worden veroorzaakt door een allergie of infectie, zal de behandeling afhankelijk van de oorzaak. Er zijn verschillende types van neussprays, en het gebruik ervan is belangrijk bij de behandeling van post-nasal drip.

Alle Cases

U kunt een aantal algemene technieken te gebruiken in alle gevallen van post-nasal drip om slijm uit je neus, te voorkomen dat het druppelen in je keel.

Een eenvoudige unmedicated zoutoplossing neusspray kan helpen duidelijk uit je neus en verminderen zwelling ook. Gebruik een spuitfles om de zoutoplossing, die bestaat uit zout opgelost in gezuiverd water, in elk neusgat spuiten, blaas dan zachtjes je neus.

Het is ook belangrijk om te drinken van veel vocht, terwijl je post-nasal drip ervaren. Als de pijn en zwelling zijn bijzonder slecht, kunt u een luchtbevochtiger of verdamper te gebruiken om warme, vochtige lucht te verplaatsen door je neus. Het nemen van lange, warme douches kan ook duidelijk uit je sinussen en de pijn te verminderen en zwelling. Misschien wilt u het spoelen van je neus met een spuit fles of neti pot gevuld met warme zoutoplossing.

In ernstige of chronische gevallen kan uw arts voorstellen u orale steroïden gebruiken om de zwelling te verminderen of kunnen kleine correctieve chirurgie aanbevelen.

Post-nasal drip Veroorzaakt door Allergy

Veel gevallen van post-nasal drip worden veroorzaakt door allergie├źn. U kunt deze gevallen effectief behandelen met een anti-allergie neussprays zoals olopatadine of een andere lokale antihistamine. Wees voorzichtig bij het gebruik van antihistamine sprays, omdat sommige van hen kan slaperigheid veroorzaken. Heeft een over-the-counter neusspray langer dan drie dagen op rij niet te gebruiken zonder overleg met uw arts. Systemische decongestiva of antihistaminica in pilvorm kan ook nuttig zijn. Als een allergie oorzaak is van uw post-nasal drip, verminderen uw blootstelling aan allergenen zo veel mogelijk.

Post-nasal drip veroorzaakt door infectie

Postnasale drip kan worden veroorzaakt door een sinus infectie. In dit geval zal uw behandelplan de ziekteverwekker waardoor het probleem te bestrijden. Uw arts kan een antibioticum neusspray voorschrijven. Volg de aanwijzingen van uw arts zo dicht mogelijk bij het gebruik van een van deze sprays, en zorg ervoor dat het volledige verloop van de medicatie in te nemen.