Heeft een Echtgenoot gedekt onder HDHP gebruiken dezelfde HSA account?

Heeft een Echtgenoot gedekt onder HDHP gebruiken dezelfde HSA account?

Degenen die verzekerd zijn door een hoog-aftrekbare ziektekostenverzekering plan (zoals gedefinieerd door de Internal Revenue Service) hebben het voordeel van de mogelijkheid om een ​​gezondheid spaarrekening (HSA) te openen. De IRS is niet het aantal HSAs u kunt openen in een keer, te beperken, en er kan een voordeel zijn om u en uw echtgenoot openen aparte HSAs, mits u niet meer bedragen dan de bijdrage te beperken.

Bijdrage Grenzen

Omdat bijdragen tot een HSA zijn fiscaal aftrekbaar, de IRS stelt een limiet elk jaar van hoeveel kan worden gestort op een rekening. Voor 2011, kan een maximum van $ 3050 worden gestort op HSA een individu, terwijl degenen die een familie van hoge aftrekbaar gezondheidsplan (inclusief een echtpaar) in het bezit kunt storten $ 6150. De IRS indexen bijdragen tegen de inflatie, en meestal stelt grenzen voor het volgende jaar enige tijd in oktober.

Catch-Up Voorziening

Als u ten minste 55 jaar oud zijn, kunt u een bijdrage leveren een extra $ 1.000 per jaar. Als u en uw echtgenoot zijn beide meer dan 55, de enige manier kunt u elk een bijdrage leveren de extra $ 1000 is als je aparte HSAs. De taal in de IRS regelgeving bepaalt dat de aanvullende bijdrage per account. Als u niet beschikt over een aparte HSAs en stort $ 8150 in een enkele HSA in een jaar, zal de IRS een accijnsverlaging tegen $ 1000 te evalueren en beschouwen het als een "teveel bijdrage."

Record Keeping

Bijdragen in alle HSAs die u hebt geopend worden jaarlijks gerapporteerd op formulier 8889 van uw aangifte inkomstenbelasting. Als u niet aan Form 8889 bestand met uw aangifte, zal de IRS alle inhoudingen die je nam voor uw HSA bijdragen te weigeren en uw inkomstenbelasting dienovereenkomstig aan te passen. In tegenstelling tot een flexibele uitgaven rekening (FSA), hoeft u niet om al het geld gestort op uw HSA in hetzelfde jaar te gebruiken, en het saldo kan ten goede komen om te betalen voor toekomstige medische kosten.

Begunstigde Aanwijzing

Als zowel u en uw echtgenoot zijn gedekt door hoog eigen gezondheid plannen, kunt u dezelfde HSA gebruiken. Vanuit een bijhouden perspectief, monitoring deposito's in één account is makkelijker dan het beheren van meerdere accounts. Met meer dan één account werkt in uw voordeel wanneer u beide 55 jaar of ouder, want het stelt u in staat zowel om te profiteren van het $ 1.000 extra bijdrage voordeel. Als u meer dan één HSA geopend, moet de echtgenoot die niet de eigenaar van de rekening te worden aangewezen als de begunstigde aan de consolidatie van de rekeningen te vereenvoudigen in het geval dat een van u overlijdt.