Heeft Cinnamon Vermeerderen of verminderen van de eetlust?

Heeft Cinnamon Vermeerderen of verminderen van de eetlust?

Kaneel, de schors van verschillende plantensoorten die behoren tot het geslacht Cinnamomum, een specerij gebruikt om eetlust te verhogen, volgens de Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Gebruik kaneel om zijn vele voordelen voor de gezondheid, met inbegrip van stimulatie van de eetlust.

Cassia of Ceylon Cinnamon

Kaneel komt in twee voorkomende soorten, kassie en Ceylon. Cassia is zoeter en minder scherp dan Ceylon, die wordt beschouwd als "true" kaneel met een citrusachtige smaak. Voor degenen die lijden aan verminderde eetlust, ook die ondergaan behandelingen van kanker, De Mayo Clinic adviseert voegen kaneel aan levensmiddelen om hun smaak en smakelijkheid te verhogen.

Invloed op de bloedsuikerspiegel

Volgens een studie van 2009 gepubliceerd in het tijdschrift van de American Board of Family Medicine door Paul Crawford MD, kaneel verlaagde gemiddelde bloedsuikerspiegel bij patiƫnten met diabetes type II. Kaneel bevat ook hydroxychalcone, dacht aan de werking van insuline in het lichaam te verhogen. Door het verlagen van de bloedsuikerspiegel en het verhogen van de insuline potentie, kaneel veroorzaakt honger, het stimuleren van de eetlust.

Overwegingen

Kaneel verhoogt niet alleen de eetlust, maar wordt gebruikt om symptomen van misselijkheid en braken. Bij gebruik in combinatie met andere bloedsuikerverlagende medicatie, kan kaneel hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel) veroorzaken. De coumarine gehalte in kaneel kunnen een negatieve invloed hebben op mensen met een leverziekte.