Heat Stress & Heat Stroke

Heat Stress & Heat Stroke

De Centers for Disease Control en Prevention (CDC) geeft aan dat een snelle stijging van de lichaamstemperatuur kan leiden tot omstandigheden van hittestress, zoals hitte-uitputting of een zonnesteek. Volgens de Occupational Safety and Health Administration (OSHA), kan hittestress worden veroorzaakt door een combinatie van factoren, waaronder direct zonlicht, hoge temperaturen, hoge luchtvochtigheid, lichamelijke inspanning en een beperkte beweging van de lucht.

Zonnesteek

Symptomen van een zonnesteek zijn onder hevig zweten, vochtige huid, spierkrampen, zwakte, duizeligheid, verwardheid, prikkelbaarheid, bleekheid, vermoeidheid, misselijkheid, braken, hoofdpijn en flauwvallen. Volgens de CDC, kan hitte-uitputting worden behandeld met rust, koel (niet-alcoholische) dranken, airconditioning, lichte kleding en een koel bad of douche.

Zonnesteek

Het CDC geeft aan dat een zonnesteek is ernstiger. Lichaamstemperatuur kan stijgen zeer snel resulterend in blijvende schade of overlijden. Bel voor dringende medische hulp als een van de symptomen zijn duidelijk, met inbegrip van een lichaamstemperatuur hoger dan 103 graden, snelle pols, kloppende hoofdpijn, duizeligheid, verwardheid, misselijkheid, droge en warme huid zonder transpiratie, stuiptrekkingen of epileptische aanvallen en bewustzijnsverlies. Zoek de schaduw op voor het slachtoffer en de poging om hem af te koelen met koud water of zet hem op een koele douche of bad van water. Monitor zijn lichaamstemperatuur en koeling maatregelen blijven totdat hulp arriveert of zijn temperatuur daalt tot tussen 101 en 102 graden. Gebruik geen vloeistoffen te drinken toedienen.

High Risk

Iedereen kan hittestress te ontwikkelen, maar sommige mensen zijn op een hoger risico van hitte-uitputting en hitteberoerte dan anderen, met inbegrip van zuigelingen, jonge kinderen, mensen met overgewicht en ouderen (65 jaar en ouder). Overbelasting kan leiden tot uitdroging en leiden tot warmte-gerelateerde ziekten. Mensen die een hoge bloeddruk, hart-en vaatziekten of andere aandoeningen zijn ook op een hoger risico.

Het voorkomen

Er zijn manieren om hittestress te voorkomen, aldus de CDC. Bij het werken of sporten in warme omstandigheden, drinken tussen de 16 en 32 gram van koele vloeistoffen elk uur. Vermijd alcoholische of suikerhoudende dranken. Draag lichte kleding die loszittende en bescherm jezelf met een breedgerande hoed en een zonnebril. Vermijd het buiten zijn in het midden van de dag wanneer de temperaturen hoger. Draag zonnebrandcrème om zonnebrand te voorkomen. Gebruik airconditioning of ventilatoren waar mogelijk. Als hitte-uitputting niet tijdig wordt behandeld, kan het snel ontwikkelen tot een beroerte te verwarmen.

Overwegingen

Gebruik je gezond verstand met betrekking tot hoge temperaturen. Laat je lichaam geleidelijk wennen aan plotselinge temperatuurswisselingen geworden. Laat kinderen nooit alleen in de auto, zelfs als de ramen zijn gedeeltelijk open. Temperaturen in de auto kan snel toenemen, ook bij koeler weer. Luister naar rapporten voor extreme hitte van de weersomstandigheden. Het CDC adviseert het vermijden van zware maaltijden of warme gerechten. Vergeet niet om uw huisdieren te voorzien van voldoende vers water.