Heat Energy in Foods

Alle voedingsmiddelen bevatten warmte-energie. De maateenheid voor de warmte-energie in voedsel heet een calorie. Bij rijden (zoals sporten), het menselijk lichaam zet deze warmte energie in mechanische energie. De balans tussen energie-input (de inname van voedsel) en de energie-output (oefening) is essentieel voor het behoud van een gezonde levensstijl.

Waar Warmte energie komt uit

De warmte-energie in het voedsel dat we consumeren komt oorspronkelijk uit de zon. Door het proces van fotosynthese, planten maakt een suiker genaamd glucose door energie van de zon aan de atomen van water en kooldioxide recombineren. Warmte-energie wordt opgeslagen in de glucose chemische binding. Om deze energie heroveren, moet moleculaire verbinding van de glucose is verbroken, wordt het meest bij verbranding.

Het meten van de Thermische energie in Foods

De calorie kan het nauwkeurigst worden gemeten met behulp van een calorimeter. Dit apparaat meet de warmte en warmtecapaciteit van voedsel bij een chemische reactie wordt veroorzaakt. De meest effectieve manier om dergelijke reactie induceren door het verbranden van de voeding onder een bekende massa water. De uitgang joules, een meeteenheid warmte resultaat in een bepaald temperatuurstijging in het water, dat wordt opgenomen door de calorimeter. Energie vrijkomt uit de voeding door een oxidatieproces genaamd ademhaling (een proces vergelijkbaar met verbranding). De energetische waarde van voedsel als uitgedrukt in calorieën per gram kan het bondigst worden berekend als de temperatuurstijging van het water, vermenigvuldigd met het volume van het water over de massa van het voedsel monster in gram.

Rassen van de Thermische energie

De warmte-energie in voedsel afkomstig van drie belangrijke variëteiten: koolhydraten, eiwitten en vetten. Met vitaminen en hormonen, zal het lichaam vet zetten in eiwitten, dan eiwitten in koolhydraten, en uiteindelijk koolhydraten in energie-output. Een overmatige consumptie van vetten creëert verhoogd lichaamsgewicht, omdat het lichaam niet in staat is om alles om te zetten. U kunt sneller warmte-energie voedsel om te zetten door het verminderen van de hoeveelheid vetten het lichaam neemt.

Het krijgen van de energie die u nodig

Het exacte aantal calorieën een persoon nodig is afhankelijk van een aantal factoren, van lichaamsgrootte tot activiteitsniveau lichaamsgewicht doelen. Jongere, meer actieve mensen met een hogere stofwisseling, bijvoorbeeld, kan in het algemeen omzetten voedsel energie in energie-output op een hoger niveau dan ouderen met een minder actieve levensstijl en een tragere stofwisseling. Het is belangrijk om aan de veranderende behoeften van je lichaam te begrijpen en uw dieet aan te passen, om gezond te blijven.

De belangrijkste maaltijd van de dag

Het ontbijt wordt ook wel de belangrijkste maaltijd van de dag, omdat het zorgt voor de nodige energie-input die ons lichaam nodig heeft na het lichaam sluimerend is geweest de hele nacht. Een goed ontbijt, dat voldoet aan de voedingsbehoeften van het lichaam en geeft energie zal onder meer voedsel uit het fruit, zuivel en graan groepen.