Health & Weight Loss Voordelen van havermout

Havermout en andere volkoren granen bevatten voedingsstoffen die bieden verschillende voordelen voor de gezondheid en kan mensen helpen met hun gewichtsverlies inspanningen. Suikerhoudende ontbijtgranen en fastfood ochtend broodjes kunnen achterlaten als u ontevreden en gevoel traag. Het starten van de dag met een gezondere optie, zoals havermout kan een vroege ochtend impuls geven. Havermout heeft andere voordelen die kunnen helpen bij het voorkomen van ziekte en gezondheid in de tijd ook.

Cholesterol

De Food and Drug Administration (FDA) goedgekeurde producten met haver om labels wervend de gezondheidsvoordelen van het eten, met inbegrip van het effect op het verlagen van low-density lipoprotein (LDL), of 'slechte' cholesterol in 1997. Een artikel in het januari / februari voeren 2008 nummer van het American Journal of Lifestyle Medicine omvatte een rapport door een professor in de geneeskunde en klinische voeding aan de Universiteit van Kentucky College of Medicine, Dr James W. Anderson, dat aantoonde dat havermout had zelfs meer cholesterolverlagende voordelen dan aanvankelijk werd gedacht .

Heart Disease

Talrijke studies hebben de consumptie van vezelrijke producten gekoppeld zoals havermout met een verminderd risico op hart- en vaatziekten en een hartaanval. Harvard onderzoekers een studie gepubliceerd in een 2007 nummer van de Archives of Internal Medicine, dat liet zien dat mannen die een kom havermout of andere volkoren product elke ochtend geconsumeerd hadden een 29 procent lager risico op hartfalen. Havermout bevat antioxidanten die helpen bij het voorkomen hart-en vaatziekten, en de antioxidant inhoud van een portie volkoren haver is gelijk of groter dan een portie groenten, volgens een studie uit 2002, uitgevoerd door onderzoekers van de Michigan State University.

Type 2 Diabetes

Het type vezel gevonden in havermout kan helpen verlagen het risico van type 2 diabetes en het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. Een acht jaar durend onderzoek van de deelnemers aan de Black Women's Health Study bleek dat degenen die regelmatig aten volle granen zoals havermout hadden een 31 procent lager risico op type 2 diabetes. Type 2 diabetes kan het risico van zenuwen, nieren, ogen en hartproblemen vergroten, zodat het eten van havermout en andere hele korrels regelmatig kan helpen afweren deze ziekte en de ernstige complicaties.

Energiedichtheid

Havermout en andere vezelrijke voedingsmiddelen bevatten minder calorieën in grotere porties dan andere voedingsmiddelen. Lage-energie-dichte voedingsmiddelen helpen mensen voelen voller langer, wat resulteert in een verminderde calorie-inname. Snijden calorieën en meer bewegen zijn de hoofdfactoren betrokken bij gewichtsverlies. Havermout en andere voedingsmiddelen die een overvloed aan voedingsstoffen met minder calorieën bevatten, kunnen mensen die proberen om gewicht te verliezen kilo's te verliezen zonder in te boeten belangrijke vitaminen, mineralen en anti-oxidanten helpen. Havermout duurt ook langer om te verteren, waardoor het een geweldige gewichtsverlies voedsel door mensen te helpen een vol gevoel langer, volgens de Mayo Clinic.