Health Insurance Portability and Accountability Act

Health Insurance Portability and Accountability Act

Het Health Insurance Portability and Accountability Act, of HIPAA, is een federale wet bedoeld om de privacy van de patiënten te beschermen wanneer medische informatie elektronisch wordt uitgewisseld. , Werkgevers en verzekeraars moeten de richtlijnen volgen om de vertrouwelijkheid van informatie. De bedoeling van de wet is ook om te helpen fraude en verspilling te voorkomen, het verbeteren van de continuïteit en de draagbaarheid van verzekerings- en te verbeteren en de toegang te vereenvoudigen, alsook de administratie.

Geschiedenis

Congres de originele HIPAA wet in 1996. De wet gewijzigd een tien jaar oude Internal Revenue Code die had getracht dezelfde fundamentele problemen aan te pakken. HIPAA Titel I richt zich toegang tot de gezondheidszorg en de draagbaarheid en het vermogen om het beleid te vernieuwen. HIPAA Titel II richt zich op het voorkomen van misbruik en fraude, biedt een vereenvoudiging voor de administratie en adressen hervormingen voor medische aansprakelijkheid. De HIPAA privacy regel van kracht ging in december 2000, met wijzigingen die in augustus 2002.

Toepasbaarheid

De normen gelden voor ziektekostenverzekering plannen, clearingkantoren en alle zorgverleners die elektronische gegevens met betrekking tot patiënten overdragen. Tandheelkundige, medische, visie en recept verzekering plannen worden alle beschouwd ziektekostenverzekering plannen. Beschermde gegevens bevat informatie die identificeert of kan de patiënt te identificeren, informatie over zijn huidige fysieke of geestelijke toestand, evenals zijn verleden of toekomstige gezondheidstoestand en zijn betalingsinformatie. De wet is ook van toepassing op financiële instellingen die betalingen voor de gezondheid-gerelateerde diensten, met inbegrip van het beleid betalingen te verwerken, ongeacht de betaalmethode. Uitzonderingen bestaan ​​voor werkgevers die een plan voor de gezondheid met minder dan 50 deelnemers te sponsoren.

Gedekt Transacties

Informatie die in aanmerking komen van een individu voor de zorgverzekering of haar inschrijving of beëindiging van deze verzekering blijkt wordt beschermd door de wet. Zo ook zijn aanvragen voor uitkeringen en eventuele bijlagen, overboekingsinformatie voor premies of betalingen aan leveranciers, initiële letsel rapporten, stand van de vorderingen en verwijzing vergunningen. Naast elektronische transacties, HIPAA vereist dat ondernemingen papieren dossiers te beschermen door ze in een veilige omgeving en toegang tot alleen het personeel te beperken met een behoefte om toegang te krijgen tot de gegevens.

Sancties voor schendingen

HIPAA voorziet strenge straffen voor degenen die niet voldoen aan de wettelijke eisen. Met ingang van februari 2011, kan iedereen die zich niet houdt aan een boete tot $ 100 per incident, tot een maximum van $ 25.000. Als de persoon die willens en wetens gebruik maakt, verkrijgt of onthult beschermde informatie, kan de straf onder meer een boete van maximaal $ 50.000, een jaar in de gevangenis, of beide. Als de overtreding plaatsvindt onder valse voorwendselen, kan de straf oplopen tot $ 100.000 en / of vijf jaar in de gevangenis. Een strafbaar feit begaan voor winst of kwaadwillige schade kan worden bestraft met een boete van maximaal $ 250.000, een 10-jarige gevangenis straf, of beide, of de bedoeling was om te gebruiken, over te dragen of de informatie te verkopen.

Toegestane Disclosure

Informatie kan worden vrijgegeven met toestemming van de patiënt. HIPAA maakt het ook mogelijk het vrijgeven van informatie wanneer er een wettelijke verplichting om dit te doen. Zo kunnen artsen gevallen van huiselijk geweld, verwaarlozing of misbruik, of een ziekenhuis kan nodig zijn om het bewijs dat een patiënt een misdaad begaan te melden. Als een aanbieder heeft gegronde reden om te vermoeden een patiënt een ernstige bedreiging vormt voor het publiek of een individu, kan het de informatie aan de politie of het doel van de dreiging bekend te maken.