Head massage för att bli av med huvudvärk

Huvudvärk varierar från en mild olägenhet för invalidiserande smärta. Orsaker allt från enkla stress och spänningar på miljöfaktorer på förändringar i nerverna och kemikalier inne i hjärnan som reglerar smärta.

Huvudvärk Typer

En spänningshuvudvärk, även hänvisad till som en muskelsammandragning huvudvärk kan inträffa var som helst i huvudet. Det är en bultande känsla eller ett band av tryck som kan krypa ner i nacke och axlar.

En migrän är en explosiv huvud smärta vid normalt på samma plats. Smärta beskrivs som stickande, olidlig och försvagande. Denna typ av huvudvärk kan komma med andra neurologiska och fysiska symptom, såsom illamående, ljus och ljud känslighet och synrubbningar.

Massera Att Huvudvärk Borta

Utföra några självmassagetekniker kan vara ett enkelt sätt att lindra huvudvärk smärta, vare sig från enkla spänning eller en fullt utvecklad migränattack. Massage kan lindra spända muskler och triggerpunkter. Triggerpunkter är hyper irriterad områden muskelspänning som kan orsaka utstrålande eller avses smärta. Utstrålande smärta färdas från origo. Avses smärta är smärta som härrör från ett område men kände i ett annat.

Massage tekniker bör utföras över hela huvudet, nacke och axlar områden med tonvikt på området smärta. Områden att koncentrera sig på omfattar pannan, tempelområdet och på baksidan av skallen.

Långa, segelflygning stroke med minimal till moderat tryck ska utföras med utgångspunkt från mellan ögonen rör sig upp och över pannan. Små cirkelrörelser bör användas i tempelområdet ligger på sidorna av pannan, in i käken området och bakom örat. Tryck i templet och käken område bör vara lättare att undvika mer smärta och skador på känsliga käkled. Förflyttning av hela hårbotten med fingertopparna tryck kan släppa täthet som strålar i hela huvudet området.

Eftersom huvudvärk smärta kan härröra eller stråla ut till baksidan av huvudet och halsområdet, bör särskild uppmärksamhet ägnas åt nackområdet, eller bakre delen av huvudet. Den occiptial området har två åsar. Måttligt tryck kan användas här och den bör användas ner i halsområdet. För besvär bakre huvudet smärta, kan utföras användningen av långvarig tryckmassage med tennisbollar. Knyt två tennisbollar i en strumpa och placera dem under åsarna i baksidan av skallen. Luta dig tillbaka och försiktigt koppla av på tennisbollar med hakan stoppade under flera minuter för att frigöra spänningar.

För huvudvärk smärta runt ögonen, milda till måttliga fingertoppstryck kan användas på orbital ben. Den orbital ben omger ögat. Börja vid ögonvrån och tryck ner med pekfingret i några sekunder på benet. Flytta ett finger bredd och upprepa över ögonbrynet åsen och ner över bottnen ögat åsen till näsan området.

Alla massage tekniker ska börja och sluta med en lätt, strök trycket att införa touch och signalera slutet av massagen. Tryck massage bör vara att toleransen. Om huvudvärk smärta ökar eller andra symtom är erfarna, stoppa massagen. Uppsök läkare om huvudvärken blir värre eller varar i några dagar.