Haver & Schildklier Problemen

Haver & Schildklier Problemen

De schildklier, een vlindervormige endocriene klier in de voorzijde van de hals nabij de luchtpijp, hormonen reguleert, metabolisme en eiwitproductie. Thyroxine (afgekort als T3) en triiodothyronine (T4), hormonen die door de schildklier, naar andere delen van het lichaam. Als de schildklier niet goed werkt, kunnen veranderingen in het dieet zijn terugkeer naar een evenwichtige productie te versnellen. Haver, lang beschouwd als een van de meest gezonde voedsel van de natuur, zijn gunstig voor de schildklier in veel gevallen.

Hypothyreoïdie (traag werkende schildklier)

Hypothyreoïdie, of een traag werkende schildklier, treedt op wanneer de schildklier stopt afscheidende de benodigde hoeveelheid hormonen. Veel van de symptomen veroorzaakt door hypothyreoïdie kan in eerste instantie worden een verkeerde diagnose gesteld als vele andere aandoeningen, of gewoon ouder. Gewichtstoename, vermoeidheid, een hese stem en spierpijn zijn slechts enkele symptomen van een traag werkende schildklier. Artsen schrijven vaak synthetisch hormoon pillen om een ​​tekort in de natuurlijke productie van hormonen tegen te gaan. Echter, groene haver (Avena sativa) tijdelijk zenuwen en depressie geassocieerd met een traag werkende schildklier te kalmeren. Alle soorten haver zijn goed voor hypothyroidism.Variations bevatten tonics verkocht in reformwinkels; oatstraw thee gemaakt van onrijpe haver; of voorverpakte haver bars of granen. En natuurlijk warme havermout.

Hyperthyreoïdie (overactieve schildklier)

Wanneer de schildklier te veel hormonen, hyperthyroïdie of overactieve schildklier, veroorzaakt snel gewichtsverlies, tremoren, ademnood en een onvermogen om warmte verdragen. Radioactief jodium worden gebruikt om de overactieve schildkliercellen doden. Ernstige gevallen vereisen verwijdering van sommige of alle van de schildklier. Vermijd haver en haver supplementen bij de behandeling van hyperthyreoïdie, samen met de suiker, zuivel, tarwe en pijnboompitten. In plaats daarvan eet goitrogenen, zoals groene bladgroenten, waarbij de aanwezigheid van hormoonproducerende jodium in het lichaam verminderen.

Schildklier Onderhoud

Als de schildklier normaal functioneert, TSH (schildklier stimulerend hormoon), die T3 en T4 productie reguleert, de proeven onder het normale bereik tussen 0,4 tot 5,0. Als de T3 en T4 scores zijn ook normaal, en je hetzelfde gewicht voor langere tijd te behouden, heb je een gezonde schildklier. Een goed uitgebalanceerd dieet, met inbegrip van een matige hoeveelheid van haver - zoals die gevonden worden in ontbijtgranen en havermout - zal uw schildklier te laten functioneren zonder problemen.

Related Disorders

Een digestief aandoening genaamd coeliakie interfereert met de opname van voedsel voedingsstoffen en beschadigt de dunne darm. Het is nauw verbonden met auto-immune schildklier ziekte. Mensen met coeliakie lijden aan glutenintolerantie en moet tarwe, gerst en rogge te vermijden, maar kan zuivere haver verbruiken op een beperkte basis als ze niet elk spoor van tarwe gluten bevatten. Patiënten met andere aandoeningen gerelateerd aan auto-schildklier ziekte zoals de ziekte van Grave of de ziekte van Hashimoto moet ook haver gevrijwaard wordt tarwegluten verbruikt.

Andere gezondheidsvoordelen

Haver is een van de beste voeding voor uw all-around gezondheid. Naast het tegengaan van hypothyreoïdie, haver bieden vezels, verlaagt het cholesterolgehalte en hoge bloeddruk en houdt uw hart sterk. Haver ook het risico van aanbestedende diabetes type 2 en bepaalde vormen van kanker te verminderen.