Hashimoto Ziekte van de Schildklier

De schildklier is een kleine klier aan de voorkant van je hals dat hormonen invloed is op uw stofwisseling produceert. Wanneer storingen kan lijden thyroiditis, dat bestaat in verschillende vormen. Een type thyroiditis ziekte van Hashimoto, een gemeenschappelijke kwaal die weliswaar slopende kan worden geregeld dagelijkse medicatie.

Origins

Ziekte van Hashimoto is een ziekte van de schildklier genoemd naar de arts die ontdekt, Hakaru Hashimoto, in Japan in 1912 wordt ook wel chronische lymfocytische thyroiditis of autoimmune thyroiditis, en het is het meest voorkomende type thyroiditis.

Schildklier Functie

De schildklier zet jodium uit de voeding in het schildklierhormoon. Bij de ziekte van Hashimoto, schildkliercellen desondanks dat conversieproces. De hypofyse, die de schildklier sporen tot actie, werkt overuren proberen te overcompenseren.

Diagnose

Een bloed marker wordt gebruikt om patiënten Hashimoto identificeren, door een eenvoudige proef heeft een endocrinoloog of huisarts kan uitvoeren. Schildklier antilichamen zijn vertegenwoordigd in 95 procent van de patiënten Hashimoto. De schildklier in deze mensen kunnen ook vergroot en voelbaar geworden (sommige patiënten hebben een struma).

Behandeling

Ziekte van Hashimoto is te behandelen met dagelijkse schildklierhormoon vervangende. Als patiënten beginnen de loop van pillen, hun schildklier krimpt in omvang (indien vergroot), en hun lichaam weer in de verwerking van jodium. Zowel synthetische en natuurlijke schildklierhormoon vervangende therapieën beschikbaar zijn.

Beroemde Ties

De volgende beroemdheden, politici en sporters al hebben ervaren succes in het leven, in weerwil van het worstelen met ziekte van de schildklier: Rod Stewart, George HW Bush, Carl Lewis, Roger Ebert, Joe Piscopo en John Adams.