Har Psoriasis påverkar hårväxt?

Scalp psoriasis kan hanteras med utvärtes behandlingar, men psoriasis kan påverka hårväxten. Ju längre du upplever psoriasis i hårbotten, desto större sannolikhet att du kommer att uppleva håravfall. Psoriasis på kroppen kan orsaka håravfall på vad ytan områden påverkas. När psoriasis klarnar kommer håravfall förbättras.

Psoriasis och håravfall

Scalp psoriasis uppträder ofta runt hårfästet, så de flesta gallring sker oftast där. Den tid som du drabbas av psoriasis kommer att påverka mängden håravfall. Psoriasis kan orsaka håravfall som helst har du hårväxt, inklusive armar, ben, rygg och bröst.

Överväganden

Den håravfall upplevs som ett resultat av psoriasis är inte permanent. Den inflammation i samband med psoriasis i hårbotten kan förhindra nöjaktig hårväxt, vilket orsakar håravfall. När tillståndet rensar, kommer håret tillbaka.

Behandla Scalp Psoriasis

Prova over-the-counter mjäll schampo som innehåller zink eller mentol. Schampo som innehåller stenkolstjära är också effektiva vid behandling av psoriasis i hårbotten och är tillgängliga över disk. Schampo stenkolstjära tillgängliga genom recept innehåller en större koncentration av stenkolstjära. Lämna schampo på din hårbotten i flera minuter och skölj noggrant.

Behandla medan du sover

Använd en stenkolstjära gel över natten för att ge extra behandling. Ett annat alternativ för behandling av psoriasis i hårbotten är zinkkräm. Tvätta håret ordentligt på morgonen oavsett vilken produkt du använder. Oavsett förbättringar du upplever i hårbotten psoriasis hjälper ditt håravfall.

Dual-Purpose Produkter

Många produkter som används för att behandla psoriasis i hårbotten kan användas säkert på resten av kroppen, med undantag för ansiktet. Var noga med att inte överanvända produkter som innehåller stenkolstjära. Begränsa din användning till ett par gånger i veckan, eftersom de inte är avsedda att användas dagligen.

Håravfall som en följd av behandling

Ibland kan håravfall bero behandling eller beteende snarare än effekterna av psoriasis. Använd en viss behandling precis som produktens instruktioner råd. Undvik att repa din hårbotten och tvätta håret försiktigt.