Hanta virus Symptomen & Cure

Hantavirus is een ziekte die wordt verspreid door knaagdieren uitwerpselen. Hoewel in eerste instantie te zien als niets meer dan de griep, zullen besmette patiënten snel ontwikkelen kortademigheid en de ziekte is vaak dodelijk daarna. Als vroeg gevangen hantavirus kan worden behandeld, kunnen echter een juiste diagnose moeilijk zijn.

Exposure

Hantavirus wordt verspreid in de ontlasting en urine van knaagdieren, met name herten muizen, wit-footed muizen, ratten katoen en rijst ratten. In sommige westerse landen, tot 14 procent van het hert muis bevolking dragen het hantavirus, hoewel geïnfecteerde knaagdieren gezond lijken. Inademing van stof besmet met uitwerpselen van knaagdieren is het belangrijkste middel van de menselijke blootstelling. Huiseigenaren met knaagdieren zijn de grootste risico van aanbestedende hantavirus, hoewel wandelaars die verblijven in zelden gebruikte hutten of camping gebieden ook worden gewaarschuwd voor het ontmoeten van besmette muis afval. Hantavirus kan niet worden verspreid van mens-tot-mens contact.

Symptomen

Hantavirus Pulmonary Syndrome (HPS) heeft een incubatietijd van vijf tot 21 dagen na de eerste blootstelling aan besmette knaagdieren uitwerpselen. De ziekte zal eerst manifesteren als griepachtige symptomen: koorts, koude rillingen en spierpijn. In feite, het lichaam eerst reageert zou als geïnfecteerd met influenza of andere virussen. Geïnfecteerde patiënten zal beginnen zich beter te voelen, maar binnen een dag of twee zal kortademigheid en een droge hoest ontwikkelen. Dit geeft aan dat de longen van de patiënt vullen met vloeistof. Binnen 24 uur van de patiënt grote moeite met ademhalen zal hebben en, als de ziekte niet wordt behandeld, de dood dreigt te ontstaan.

Behandeling

Als u geweest bent blootgesteld aan muizenkeutels en ontwikkelen griepachtige symptomen, bezoek uw primaire zorgverlener. Sinds hantavirus is zeldzaam in de Verenigde Staten, moet u uw arts op de hoogte is van uw mogelijke blootstelling. Tijdens de griepachtige fase van de ziekte, bloedtesten zijn de enige methode voor het bevestigen hantavirusinfectie. In deze fase zal uw arts antivirale medicijnen voorschrijven. Als u kortademigheid of hoesten na de griep-achtige fase ontwikkelen, Raadpleeg onmiddellijk een arts. Patiënten in de cardiopulmonale fase HPS worden gecontroleerd intensive care unit, agressief behandeld met antivirale en eventueel geplaatst op een masker ademhaling staan. Maar toch, in dit stadium van de hantavirus sterftecijfer is tussen de 30 en 50 procent.

Preventie

De hantavirus kan overleven knaagdieren uitwerpselen gedurende drie dagen. Voor het opruimen van potentieel besmette knaagdieren strooisel, mest of stof, trek beschermende handschoenen en een stofmasker en natte verontreinigde gebieden met een oplossing van twee kopjes bleekmiddel op een liter water. Niet vegen of stofzuigen het gebied, als dat je zou kunnen blootstellen aan de lucht infectie. Besmette kleding en beddengoed kan worden gewassen in heet water met gewone wasmiddel. Grondig uw handen wassen met water en zeep na het verwijderen van je handschoenen.