Handvest van de rechten van de patiënt

Handvest van de rechten van de patiënt

De Britse regering voor het eerst geformuleerd de Patient Handvest van de Rechten in 1991 als een manier om een ​​standaard voor de zorg in ziekenhuizen en klinieken te stellen. Het charter is tweemaal vernieuwd, met de laatste herziening komen in 1997. Het charter bevat dergelijke aspecten van de natie € ™ s gezondheidszorg, waaronder de huisartsenpraktijk, ziekenhuisdiensten, maatschappelijke dienstverlening en ambulancediensten.

Toegang tot de Dienst

Het handvest schetst dat patiënten het recht hebben om de zorg op basis van de behoefte, niet op basis van de mogelijkheid om te betalen of sociale status. Patiënten hebben ook het recht om hun praktijk algemeen arts veranderen wanneer zij ervoor kiezen om spoedeisende zorg door een huisarts of een ambulance geleverd, en verwijzingen naar andere artsen en specialisten wanneer de noodzaak zich voordoet. Patiënten hebben ook het recht om te kiezen of ze willen deelnemen aan de zorg, dat is onderdeel van het medisch onderzoek te nemen. Patiënten hebben het recht om hun medische gegevens, het recht om grieven te brengen en hebben ze opgelost binnen vier weken, en het recht op informatie over lokale diensten in de gezondheidszorg te ontvangen.

De GP

Een huisarts is een algemene praktijk arts in het Verenigd Koninkrijk. Onder het charter, alle patiënten hebben het recht om te worden gezien door een huisarts binnen twee dagen na één doorverwezen door een GGD. Als de huisarts is niet naar wens, wordt de GGD verplicht om u te voorzien van een lijst met alternatieven binnen twee dagen na uw verzoek. U hebt het recht om precies te weten welke diensten je huisarts biedt. Je hebt het recht om een ​​health check (of fysieke) als u het zien van een huisarts voor de eerste keer gebruikt of als u nog niet had één op de drie jaar. U hebt ook het recht om geneesmiddelen op recept te eigenen.

Hospital Services

De charterâ € ™ s ziekenhuisdiensten dekt onderwerpen als het verminderen van wachttijden, van hetzelfde geslacht afdelingen, het ziekenhuis en de ontlading. Als u op zoek zijn naar spoedeisende hulp, kun je verwachten dat onmiddellijk worden gezien en hebben uw conditie beoordeeld. Als je gaat voor een poliklinische afspraak, kunt u verwachten om gezien te worden binnen 30 minuten van uw afspraak. Wanneer u wordt opgenomen voor spoedeisende zorg, kunt u verwachten om een ​​bed te hebben binnen twee uur. U hebt het recht om te weten als u in een single-sex afdeling zal worden geplaatst of niet. U kunt ook verwachten te worden voorzien van een kopie van de hospitalâ € ™ s voedsel en voeding beleid en verwachten dat uw waardevolle spullen veilig worden bewaard, terwijl in het ziekenhuis.

Community Services

Dit deel van het charter bevat verzorgers die naar de patià € ™ s huis. Patiënten die een huisbezoek nodig kan verwachten binnen twee uur na de ingestelde tijd. U kunt verwachten om gezien te worden binnen vier uur als je een dringende patiënt, twee werkdagen als je niet een dringende patiënt en op afspraak, als je de community health care service 48 uur van tevoren te geven. In het geval van vroedvrouwen helpen van zwangere patiënten, kunnen ze verwachten dat een verloskundige te zien wanneer het nodig is, met inbegrip van 10 tot 14 dagen na de babyâ € ™ s geboorte, of binnen vijf werkdagen als u een nieuwe huisarts en kinderen hebt onder de leeftijd van 5.

Ambulance

Als een patiënt is in de behoefte van ambulancediensten, kunnen ze verwachten dat de ambulance naar haar plaats binnen 14 minuten na de oproep in een stedelijk gebied, of 19 minuten in een landelijk gebied te bereiken. Een stedelijk gebied wordt beschouwd als een gebied dat een bevolkingsdichtheid van 2,5 personen per hectare of meer heeft.

Klachten

Het handvest zet een reeks protocollen voor suggesties of klachten van patiënten te behandelen. Patiënten kunnen verwachten dat hun problemen te hebben gehoord, binnen twee dagen door de National Health Service. Er is een verwachting dat de NHS informele zal behandelen klaagt binnen één maand en formele klachten binnen zes maanden. Degenen die een klacht in te dienen, een voortgangsrapport elke maand ontvangen tot hun klacht wordt afgewikkeld.