Hand Sanitizer vs. Regelmatige Zeep

In een wereld waar ziektekiemen ongebreideld, het gebruik van een hand sanitizer of traditionele zeep en water is essentieel. Helaas zijn sommige mensen niet hun handen wassen zo vaak als ze zouden moeten. In feite, de Johns Hopkins Medicine zegt dat werkers in de gezondheidszorg alleen hun handen wassen 40 procent van de tijd.

Wat Is Hand Sanitizer?

Handdesinfecterende zijn op alcohol gebaseerde producten die bacteriën vernietigen op contact. Het hoofdingrediënt in handdesinfecterende ethyl alcohol, een antiseptisch die kunnen doden bacteriën zonder water. De Centers for Disease Control en Prevention (CDC) adviseert het gebruik van een hand sanitizer die ten minste 60 procent ethylalcohol voor de bestrijding van ziektekiemen.

Wanneer Zeep en Water Is Better

Handdesinfecterende zijn zeer geschikt voor een snelle, on-the-spot kiem-doden. Maar handdesinfecterende hebben hun beperkingen. Bijvoorbeeld, The New York Times meldt dat handdesinfecterende niet kunnen verwijderen van vuil, ontlasting, bloed en andere lichaamsvloeistoffen van de handen. Maar wassen met water en een regelmatige stuk zeep kan zowel de kiemen en het vuil te verwijderen.

Handdesinfecterende en virussen

Het is belangrijk te benadrukken dat hoewel handdesinfecterende zijn zeer effectief in het vernietigen van bacteriën, de ingrediënten niet doden virussen. Maar Dr Sanjay Gupta, chief medical CNN correspondent, legt uit dat handdesinfecterende hoeft helpen om virussen te houden van het zich vastklampen aan de huid.

Proper handen wassen

Volgens de Universiteit van Nebraska-Lincoln, met de hand wassen is de meest effectieve manier om de verspreiding van de ziekte te voorkomen. Proper handen wassen met zich meebrengt loopt ze onder warm water en het toepassen van zeep. De zeep moet worden gewreven over de handen voor ongeveer 20 seconden, gevolgd door een warm-water spoelen. Handen moet grondig worden gedroogd met een schone papieren handdoek. Als u gebruik maakt van een openbaar toilet en moet de gootsteen uit te schakelen, gebruik dan een papieren handdoek om uw schone handen doen --- niet.

Misvattingen

Als je zijn je handen wassen met een antibacteriële zeep omdat je denkt dat het effectiever is dan gewone zeep, kunt u in voor een verrassing. De Mayo Clinic meldt dat het overmatig gebruik van een antibacteriële zeep eigenlijk kan het bevorderen van de ontwikkeling van een stam van bacteriën die resistent is tegen antibiotica, waardoor het die moeilijker om de ziektekiemen te doden op je handen de volgende keer dat je ze wast.