Hand Övningar för Karpaltunnelsyndrom

Karpaltunnelsyndrom är en kronisk och smärtsam handled tillstånd som kan störa ditt arbete och vardagliga aktiviteter. När du har en flamma upp av detta tillstånd kan det vara nödvändigt att låta det gemensamma att vila, och du kan även behöva använda ett stag. Men det finns några mjuka övningar som du kan göra för att hantera detta tillstånd.

Stretching hand och fingrar

Öppna dina händer så mycket du kan och sträck fingrarna så brett isär som möjligt. Gör sedan en stram knytnäve. Upprepa för åtta till 12 repetitioner.

Handleds cirklar

Gör lösa nävar med händerna och cirkel handlederna medsols åtta till 10 gånger. Se till att ringa in moturs åtta till 12 gånger.

Handleds Stretch Med Fingers Up

Håll höger hand ut framför dig med handflatan vänd bort. Ta din vänstra hand och tryck försiktigt din högra fingrar tillbaka. Detta kan vara en djup stretch, så gå lätt. Håll för en långsam räkna 30 sekunder. Upprepa på andra sidan.

Handleds Stretch Med fingrar Ner

Håll höger hand ut framför dig. Böj handleden så att fingrarna pekar nedåt och handflatan är vänd mot dig. Ta din vänstra hand och tryck försiktigt din högra fingrar tillbaka. Håll för en långsam räkna 30 sekunder. Upprepa på andra sidan.

Tabell Stretch

Stå på bordet och placera handflatorna ner platt. Vänd händerna i så fingrarna pekar mot varandra. Räta armbågarna och börja sakta gunga kroppen från sida till sida överföra vikt från höger till vänster. Använd så mycket eller så lite kroppsvikt som du tål. Gör åtta till 12 repetitioner.

Hand Exercsie Ball

Använd en liten, squishy boll speciellt för handen övningar. Krama den så hårt du kan och släpp sedan. Gör detta åtta till 12 gånger. Om du inte hittar en boll, kan du använda spela degen eller lera också.