Hand-held vernevelaar behandeling

Hand-held vernevelaar behandeling

Sommige mensen met aandoeningen van de luchtwegen neemt hand-held vernevelaar behandelingen. Deze behandelingen worden gegeven aan patiënten in ziekenhuizen en mensen kunnen hen thuis. Sommige eenheden zijn op batterijen en gemakkelijk draagbaar, waardoor u een behandeling overal mee naartoe nemen, wanneer je er een nodig hebt. Deze behandeling levert vernevelde medicatie rechtstreeks in uw longen en luchtwegen vergelijkbaar met de manier waarop een inhalator werkt behalve deze behandeling duurt enkele minuten in beslag.

Apparatuur

Het verkrijgen van de apparatuur die u nodig hebt voor uw hand-held vernevelaar behandeling. Je nodig hebt om een ​​arts voor de medicatie en verzekering ontvangen voor het apparaat en de benodigdheden. De machine is een kleine luchtcompressor die lucht loopt door leidingen wanneer deze wordt ingeschakeld. In het ziekenhuis, kan de behandeling worden toegediend met zuurstof plaats. Naast de compressor en medicijnen, zal de vernevelaar apparaat dat plastic buis die verbonden is met de compressor, een kleine beker voor het vasthouden van de medicatie en een mondstuk of masker voor het richten van de aerosol in de longen omvat nodig. Zorg ervoor dat u altijd minstens twee vernevelaar kits in huis zodat je niet opraken.

Procedure

Stel de compressor op een vlakke ondergrond en steek de stekker in een stopcontact. Open een flesje van uw luchtwegen medicatie en giet het in de geneeskunde cup. Schroef de beker deksel goed vast. Sluit het ene uiteinde van de slang aan op de vernevelaar beker en het andere uiteinde op de compressor. Bevestig het mondstuk of masker om de vernevelaar en zet het apparaat aan. U ziet een fijne nevel die uit het mondstuk of masker. Bij gebruik van het mondstuk, zet het in je mond en inhaleer het medicijn met langzame diepe ademhalingen. Als je een masker te gebruiken, zet het op je gezicht en adem de medicatie in diep. Adem langzaam, zodat je niet hyperventileren. Blijven ademen in de medicinale mist totdat het geneesmiddel is allemaal weg en de mist stopt coming out.

Reiniging

Reinig uw adembescherming goed, zodat je niet bacteriën of schimmels die kunnen groeien op een vuile vernevelaar inademen. Na elk gebruik, was de geneeskunde beker en mondstuk met warm water en zeep en spoel ze goed. Laat ze de lucht drogen en bewaar ze in een plastic zak als het droog is. Het is niet noodzakelijk om de kleine buis die aansluit op de compressor wassen. Een keer per week, vegen van de buitenkant van je compressor en gooi uw vernevelaar kit en een nieuwe te openen. Datum wanneer u het opent, zodat u weet wanneer het tijd is om te worden vervangen. Controleer de filter in uw compressor een keer per week. Als het ziet er bewolkt, wassen met een sopje of vervang deze door een nieuwe als het besteedbaar.