Halscyste Tumor

Een cyste is een gesloten zak dat een afzonderlijke membraan en ontwikkelt abnormaal in het lichaam. Het is meestal een goedaardige vorm van tumor. De meeste cysten zijn problematisch alleen als ze kwaadaardig worden, besmet of vormen een soort van structureel probleem. Neck cyste tumoren bestaan ​​diverse goedaardige formaties of knobbeltjes op een gebied van de nek.

Algemene Symptomen

Hoewel er een aantal verschillende soorten van halscyste tumoren, kunnen algemene symptomen omvatten een smakelijke brok in de nek, moeite met slikken, moeilijkheden verplaatsen van de kop en soms pijn.

Oorzaken

Oorzaken van deze formaties zijn zo breed als de tumoren zelf. Sommige cysten neoplastische, waardoor een nieuwe groei van weefsel waar geen fysiologische functie. Terwijl andere cysten zijn aangeboren, wat betekent dat ze hebben bestaan ​​vanaf de geboorte.

Diagnose

Verschillende factoren zijn betrokken bij de diagnose van halscyste tumoren, met bijzondere aandacht voor de leeftijd en geschiedenis van de patiënt. Bij kinderen is het belangrijk te bepalen of de aard van de massa neoplastische, inflammatoire of aangeboren. Bij volwassen patiënten, is het zeer waarschijnlijk om een ​​neoplasma of nieuwe groei. Naald aspiratie biopsieën kunnen worden gebruikt voor diagnose en stelt een kuur.

Dermoidcyste

Dermoid cysten zijn hard, goedaardige tumoren meestal in het centrale gebied van de nek en aan overliggende huid, vaak met huidcellen en follikels. Het is belangrijk om ze te onderscheiden van andere vormen van massa's die kunnen bestaan ​​in dat gebied, zoals ontstoken lymfeklieren of vergrote schildklier. De behandeling is volledig chirurgische verwijdering.

Thyroglossal Duct Cyste

Een thyroglossal koker cyste is een vezelachtige cyste zich in de thyroglossal kanaal dat presenteert als een middellijn nek massa. Grote stukken kunnen ademhalingsproblemen en slikken veroorzaken. Infectie kan pijn veroorzaken. De meeste thyroglossal duct cysten echter glad en pijnloos. De behandeling is chirurgische resectie, waarvoor vaak verwijdering van een gedeelte van het tongbeen.