Haaruitval met de ziekte van Crohn

De ziekte van Crohn treft mensen uit alle lagen van het leven, maar mensen die een Joodse familie achtergrond zijn op een groter risico op het ontwikkelen van de ziekte. Gewichtsverlies is het meest voorkomende symptoom geassocieerd met de ziekte, maar haaruitval kunnen ook optreden.

Identificatie

De ziekte van Crohn is een inflammatoire darmziekte, dat kan in de familie. Zweren en zwelling in verschillende gebieden van het spijsverteringskanaal zijn vaak met deze ziekte. Slechte absorptie van voedingsstoffen kunnen bij deze ziekte, wat resulteert in haarverlies van vitaminen en mineralen.

Symptomen

Gewichtsverlies en diarree symptomen van de ziekte van Crohn; andere symptomen kunnen zweren in de mond, verstopte darmen, en anale tranen. Deze symptomen kunnen het moeilijk maken om voldoende voeding krijgen en goede voeding is essentieel voor het behandelen en voorkomen van haaruitval.

Potentieel

Ziekte van Crohn kan leiden tot tekorten aan vitaminen zoals zink, wat kan leiden tot dunner van het haar en haaruitval. Het kan nodig zijn om een ​​vitamine supplement te nemen om de hoeveelheid haar verloren verminderen.

Theorieën / Speculatie

Slechte absorptie van nutriënten is een veelvoorkomend probleem bij mensen met de ziekte van Crohn. Dit kan leiden tot ondervoeding, die langzaam tijd ontwikkelt. Ongeveer 25 procent tot 80 procent van mensen met de ziekte van Crohn ontwikkelen ondervoeding en sommige lijden haaruitval.

Overwegingen

Raadpleeg uw arts als u de ziekte van Crohn en lijden haarverlies of dunner worden van het haar. Er kunnen vitamine supplementen die uw arts kan aanbevelen om te helpen met het probleem.