Gum Gezondheid tips

Gum Gezondheid tips

Slechte tandheelkundige gezondheid kan leiden tot tandvleesontsteking of parodontitis. De milde vorm van tandvleesontsteking, gingivitis, kan ertoe leiden dat het tandvlees ontstoken raken en gaan bloeden. Indien onbehandeld, kan het ontwikkelen tot parodontitis, een geavanceerde vorm van tandvleesaandoeningen, die kunnen leiden tot een terugwijkende tandvlees en uiteindelijk verlies van tanden. Volgens de American Academy of Parodontologie, kan tandvleesontsteking worden gekoppeld aan andere chronische inflammatoire aandoeningen zoals diabetes, ziekte van Alzheimer en cardiovasculaire ziekte. Het is daarom belangrijk om gezond tandvlees te zorgen voor een goede algemene algehele gezondheid.

Vestigen goede mondgezondheid Habits

Een gezond gebit begint met schone tanden en gezond tandvlees. Om een ​​goede mondgezondheid te behouden, de American Dental Association (ADA) suggereert tandenpoetsen twee keer per dag met een ADA-goedgekeurde fluoride tandpasta. Vervang je tandenborstel om de drie of vier maanden. Bovendien schone ruimtes tussen tanden met tandzijde of gebruik een interdentale reiniger te ontdoen van kleverige film op tanden (verharden tot plaque indien niet verwijderd) en voedseldeeltjes. Antimicrobiële mondspoeling zal bacteriële activiteit verder te verminderen.

Regelmatige controles

Soms, ondanks gewetensvolle inspanningen om mondgezondheid te behouden, tandvleesontsteking kan nog ontwikkelen als gevolg van erfelijkheid, ongecontroleerde diabetes, zwangerschap of oneigenlijk orale reiniging. Om gezond tandvlees te behouden, een regelmatige check-up is nodig om eventuele vroege tekenen van tandvleesaandoeningen te vangen. Tandartsen raden ook het hebben van een professionele gebitsreiniging om de zes maanden tot plaque die zich kunnen ontwikkelen, zelfs met een zorgvuldige tandheelkundige zorg te verwijderen. Plaque kan leiden tot tandvleesaandoeningen.

Juiste voeding

Het eten van een uitgebalanceerd dieet met essentiële voedingsstoffen kunnen helpen om het tandvlees gezond te houden. Bijvoorbeeld kan een voeding weinig calcium, vitamine C en B-vitaminen verhogen het risico van parodontitis, volgens Life Extension. Voedingsmiddelen rijk aan antioxidanten kunnen helpen om het tandvlees te beschermen tegen ontstekingen. Voorbeelden zijn citrusvruchten, bosbessen, aardbeien en andere kleurrijke groenten en fruit. Het Institute for Optimum Nutrition wijst er ook op dat de tekortkomingen van eiwit, vitamine D en calcium de resorptie van bot rondom de tanden kan veroorzaken en afbreuk doen aan de parodontale ligamenten die de tanden hechten aan de kaakbeenderen.

Preventieve maatregelen

Het nemen van proactieve maatregelen zoals die hierboven besproken is cruciaal voor een goede gezondheid van het tandvlees. Er zijn echter ook bepaalde preventieve maatregelen ook nemen. Roken kan het risico voor parodontale aandoeningen verhogen. Waarom? Roken kan de zuurstof en voedingsstoffen aan het tandvlees te verminderen, waardoor de synthese van cytokines, eiwitten die nodig immuniteit en ontsteking regelen voorkomen. Stress is een andere factor die indirect kan werken aan gezondheid van het tandvlees in gevaar brengen. Stress kan leiden tot slechte gewoonten zoals roken en slechte voeding, factoren die een slechte gezondheid van het tandvlees te stimuleren.