Guided Imagery & Healing

Geleide fantasie wordt gebruikt om te helpen genezing voor eventuele ziekten of aandoeningen denkbaar. De menselijke geest kan worden geleid met behulp van visualisatie op steun of volledig hebben voor het genezingsproces. Voorstanders beweren dat geleide fantasie heeft helende voordelen voor de pijnbestrijding en voor omkering van de ziekte. Holistische Online beweert dat, hoewel geleide fantasie niet altijd te genezen ziekte, kan de ervaring ten goede komen maar liefst negentig procent van de patiënten die de traditionele westerse medische oplossingen te zoeken.

Geschiedenis

Volgens Holistic Online, heeft bijna elke cultuur erkende de waarde van geleide fantasie in het genezingsproces. Navajo indianen visualiseren zichzelf als gezond herstel na ziekte. Omgekeerd, oude Grieken en Egyptenaren geloofden dat men ziek door het visualiseren van de ziekte zou kunnen worden. Niemand minder dan de Mayo Clinic pleit voor de effectiviteit van de geleide fantasie. De Mayo Clinic bevestigt wat Aristoteles en Hippocrates wist --- beelden ingevoerd om de hersenen "verlevendigen het hart en het lichaam." De Mayo Clinic nieuwsbrief verwijst naar onderzoek, waaruit blijkt geleide fantasie kunnen patiënten toegang krijgen tot de "volledige gamma van herstellend vermogen van het lichaam."

Functie

Het idee van de beelden is niet beperkt tot wat de geest kan "zien". Afbeeldingen behoren geluiden, smaken, voelen, en ruiken. De meeste mensen herkennen de kracht van geur om zich lang geleden mee naar een tijd. Ook muziek is een effectieve geheugen en leermiddel. Holistic Online stelt na te denken over een citroen. Visualiseer het vasthouden van de citroen. Voel de textuur. Kijk goed naar de kleur. Stel je het sap druppels als je snijd de citroen doormidden. Til de ene helft en knijp de vrucht. Zie de druppels citroensap ontploffen in de lucht. Ruik de schone bitter aroma. Nu, bijten in de citroen. De gedachte letterlijk is om van te watertanden. Dat is de kracht van geleide fantasie. Hetzelfde type begeleiding kan worden gegeven aan gezonde witte en rode bloedcellen overwinnen kankercellen in getroffen delen van het lichaam te visualiseren. Holistische Online legt uit dat beelden communiceren informatie aan het lichaam. Terwijl gesproken taal is lineair en is een ineffectieve manier van communicatie met het lichaam, beelden zijn een biologische verbinding met het lichaam-geest.

Toepassingen

De Mayo Clinic bevestigt de voordelen van geleide fantasie. Geleide fantasie vermindert de effecten van chemotherapie en bestralingen. Geleide fantasie is effectief voor het verminderen van preoperatieve angst. De Mayo Clinic claimt studies tonen aan patiënten die deelnemen aan geleide fantasie sessies vereisen minder pijnstillers en worden eerder uit het ziekenhuis uitgebracht dan patiënten die niet deelnemen aan geleide fantasie. Geleide fantasie vermindert stress en kan helpen om de frequentie van migraine verminderen.

Principes

Health Journeys beschrijft de leidende beginselen van geleide fantasie. Het eerste principe is de mind-body connectie. Het lichaam interpreteert als echt wat de geest verbeeldt. Het tweede principe is de veranderde staat. Geleide fantasie creëert een veranderde staat. De geest en het lichaam treden in een diepe ontspanning. In deze toestand het lichaam in staat is geïntensiveerd genezing. Het derde principe van de geleide fantasie is locus of control. Volgens deze factor, erkend in de medische literatuur, wanneer een persoon gelooft dat hij de controle heeft, ervaart hij vaak reliëf gebaseerd op het verhoogd gevoel van controle.

Tips

Health Journeys adviseert dat geleide fantasie is het meest effectief in bepaalde gecontroleerde omgevingen. Creëer een gevoel van toestemming om te voelen en te ervaren zonder oordeel. Het milieu moet ontspannen zijn. Tegelijkertijd, bereid om 'met de stroom.' Er zijn zo veel manieren om geleide fantasie te ervaren als er mensen zijn om het te ervaren. Sta afbeeldingen van binnenuit komen. Foto's die niet in lijn met iemands waardesysteem zal gerinkel en hebben geen voordeel. Dergelijke beelden kunnen schade veroorzaken. Als begeleid door beelden die u niet akkoord gaat, staan ​​niet toe dat de sessie voort te zetten. Geleide fantasie is het meest effectief wanneer alle zintuigen worden geactiveerd. Volgens Health Journeys, slechts de helft van de bevolking adequaat visualiseert. Daarom kinesthetische (tastzin) is het belangrijkste zintuig voor een effectieve geleide fantasie. Als het mogelijk is, ervaart geleide fantasie als onderdeel van een groep. Altered State is besmettelijk. Begeleid geleide fantasie met muziek die resoneert met de ervaring.