Groinskada & Healing

Ljumskskador är vanligare hos personer som deltar i idrott. Dansare och de som deltar i karate kan också vara sårbara för ljumsken problem. Själva skadan sker oftast när de inre lårmusklerna (dvs. gracilis, adduktorer) fäster till benet. Men en ljumskskada kan också orsakas av ett bråck, bursit eller ens en stressfraktur. Behandling för att läka en ljumskskada kan innefatta, vissa stretchövningar vila, is värme medicinering och.

Överväganden

Vissa ljumskskador kan kräva operation. Dessa typer av skador är oftast de som involverar frakturer eller nervskador. Idrottsmedicin specialist Dr Vincent Morelli, i en aafp.org artikel "ljumskskador i Athletes", säger, "behandling av avulsions av hamstrings från sittbensknölen är kontroversiell. Ortopedisk bedömning är motiverad hos dessa patienter. Stora fragment fördrivna större än 1 till 2 cm kan kräva kirurgisk fixering. "

Effekter av Rest, Ice & Värme

Personer med ljumskskador behöver en period av vila för att förhindra ytterligare försämring av sitt tillstånd. Vila gör också istid för att minska inflammation och smärta. Ice minskar svullnad genom att begränsa flödet av blod och lymfa fluid till det skadade området. Ice är mest effektiv när den appliceras på 20-minuters intervall under hela dagen. När svullnaden har gått ner, kan värmen främja blodflödet - med sina läkande egenskaper - till ljumskarna.

Typer av läkemedel

Antiinflammatoriska läkemedel såsom ibuprofen och naproxen kan också användas som en del i läkningsprocessen för ljumskskador. Dessa mediciner minskar inflammation och smärta genom att hämma COX-2-enzymer och prostaglandiner, som är en del av kroppens naturliga reaktion på skador. För mer allvarlig ljumsksmärta, kan läkare ordinera steroider för att minska inflammation och stimulerar läkning.

Typer av övningar

Personer med ljumskskador kan utföra vissa mjuka stretchövningar för att hjälpa till att läka sin skada. Utbudet av sträckning bör begränsas till rörelser som inte orsakar smärta. Dessa stretchövningar kan lindra spänningar och täthet i muskeln, minska ärrvävnad och stimulera blodflödet, när den första svullnaden har lagt sig. Övningarna kan utföras samtidigt som sitter på golvet (som sträcker benen utåt) eller stående. Fladder sparkar och jogging samtidigt i en pool kan också hjälpa en person återhämta sig från en ljumskskada. Motion är ett av de bästa sätten att stimulera blodflödet och därmed främja läkning i ljumske.

Tidsplan

Det finns ingen tidsram för att övervinna en skadad ljumske. Mer allvarliga skador kommer att ta betydligt längre tid att läka. En ljumskskada tenderar att läka med tiden. De som är mer aktiva i sina behandlingar tenderar att läka snabbare. Om en person kräver operation, kommer det att finnas en längre vila, behandlingar och rehabilitering övningar.