Groenten te eten voor een gezonde lever

De lever is een van het lichaam van de belangrijkste detoxifiers, ons te helpen om ons te ontdoen van de vele gifstoffen en gifstoffen die we dagelijks consumeren, zoals rook, vet en alcohol. De lever vervult honderden functie in het lichaam, waarvan vele zijn essentieel voor de gezondheid van andere organen, zoals het hart. Dus je lever is niet een orgaan te verwaarlozen. Door het eten van bladgroenten, rijk gekleurde en donkere groenten, en groenten die rijk zijn aan zwavel, kunt u uw lever te voorzien van de voedingsstoffen die het nodig heeft om gezond te blijven en houd je lichaam schoon.

Ontgiften van de lever

De hoofdfunctie van de lever in het lichaam om het lichaam vele gifstoffen die we nemen van medicijnen, additieven en conserveringsmiddelen, en stimulerende middelen zoals cafeïne wissen. Om de lever te helpen bij haar detoxifications proces, moet je om te eten groenten zwaar in antioxidanten en vitaminen. Deze omvatten de meest felgekleurde groenten, zoals wortelen en asperges. Deze groenten zijn rijk aan enzymen, vezels en vitaminen die de lever om zichzelf te ontdoen van giftige stoffen die de cellen te doden helpen. Bladgroenten, zoals spinazie en mosterd en boerenkool zijn zeer geschikt voor dit. U wilt ook elk voedsel dat rijk is aan zwavel, die helpt om te genieten van gifstoffen uit dingen zoals rook en nicotine. Deze omvatten bushier, spruit-achtige groenten, zoals spruitjes, broccoli, bloemkool en kool. Deze types van groenten helpt ook bij het spoelen van gifstoffen via de urine en ontlasting, terwijl ook het maken van enzymen die de lever te helpen door middel van haar ontgiftingsproces.

Het beschermen van de lever

U wilt ook groenten die je lever te beschermen eten en het bevorderen van de constante stroom van giftige stoffen uit te halen. Bieten en andere diep rood, zoals aubergine en aubergine, helpen om dit terwijl doen ook genieten van ongezonde metalen drijvend in de lever en het lichaam. Bitter greens, zoals andijvie, witlof en rucola, helpen om de gal flow te verhogen door middel van de lever, het krijgen van gifstoffen uit je lichaam met een constante snelheid.

Artisjok is een ander belangrijk veggie te nemen in uw dieet. Artisjokken zijn zeer rijk aan vezels, ijzer, calcium en kalium. Het hoge vezelgehalte helpt om een ​​constante stroom van gal door de lever behouden, verhogen stoelgang en reiniging van het lichaam van toxines.

Koken uw groenten

De beste manier om deze groente te eten is rauw. Wanneer je eten te koken, loop je het risico van het verliezen van een bepaalde hoeveelheid van de mineralen en voedingsstoffen binnen hen lopen. Als je niet kan verbruiken ze rauw, stomen is een geweldige manier om het meeste voeding in de groente te behouden. Bij het stomen, zorg ervoor dat al het voedsel gestoomd hun kleur en stevigheid te behouden. Als ze te flets of te donker, en knapperigheid te verliezen, het is een teken dat ze een deel van hun voedingswaarde hebben verloren. Goed, voedzaam broccoli moet knapperig en fel groen, niet papperig en donker zijn.

Wanneer kruiden uw groenten, vermijd zout en suiker. Beiden zijn moeilijk voor de lever te verwerken, vooral in grote hoeveelheden. Als u wilt seizoen of smaak toe te voegen aan je groenten, gebruik verse pepers en andere kruiden die extra voeding zal geven aan uw maaltijd. Voel je vrij om de ui, knoflook en kurkuma toevoegen als smaakmakers, omdat ze helpen de lever om je lichaam van kwik en andere onwelkome levensmiddelenadditieven ontgiften.