Griepprik Richtlijnen

Volgens de Centers for Disease Control en Prevention (CDC), de beste manier van het krijgen van griep te houden is om te laten vaccineren elk jaar. De seizoensgebonden griep vaccin is meestal beschikbaar in september of oktober van elk jaar, en bevat bescherming van drie verschillende soorten griepvirussen. Elk jaar, wetenschappers schatten wat stammen van griepvirussen gangbaar zal zijn, en baseren het vaccin op die voorspellingen.

Soorten Vaccine

De seizoensgebonden griep vaccin is beschikbaar in twee verschillende formuleringen. De traditionele griepprik wordt gegeven door middel van een injectie in de arm, en goedgekeurd voor gezonde mensen leeftijden van zes maanden en ouder. Dit vaccin bevat gedode griepvirus, dat bescherming biedt tegen infectie.

De tweede optie voor het griepvaccin is de neusspray vaccin. Dit vaccin wordt gemaakt van een live (maar verzwakt) virus dat is goedgekeurd voor gezonde individuen leeftijden 2 tot en met 49. Zwangere vrouwen kunnen de neusspray vaccin niet gebruiken; ze moeten de ingespoten dode virus krijgen.

Who Needs te laten vaccineren

Volgens de CDC, moet iedereen die geïnteresseerd is in het verminderen van hun kans op besmetting met de griep laten vaccineren. Echter, er zijn bepaalde groepen mensen de CDC adviseert voor vaccinatie, met inbegrip van: kinderen van zes maanden tot 19 jaar, vrouwen die zwanger zijn en mensen van 50 jaar of ouder. Ook moeten mensen met chronische aandoeningen en mensen in verpleeghuizen ook laten vaccineren.

De CDC beveelt tevens aan dat werkers in de gezondheidszorg en de mensen die in nauw contact met risicogroepen gevaccineerd. Verzorgers van kinderen van zes maanden of minder moet ook de griepprik.

Mensen die niet mag worden gevaccineerd

Volgens de CDC, zijn er bepaalde groepen mensen die niet mogen worden gevaccineerd. Dit geldt ook voor mensen met een ernstige ei allergie, kinderen jonger dan zes maanden oud, die een geschiedenis van ernstige reacties op het vaccin, en mensen met een koorts. Ook moeten mensen die het syndroom van Guillain-Barre Syndroom (GBS), ontwikkeld in het verleden na het krijgen van een griepprik niet gevaccineerd worden.