Graves 'oftalmopathie Treatment

Graves oftalmopathie is een voorwaarde dat weer bij patiënten met de ziekte van Graves, een auto-immuunziekte die treft voornamelijk de schildklier en soms de huid op de onderbenen. Niet alle patiënten met de ziekte van Graves zal ervaren Graves oftalmopathie - volgens de New York Schildklier Centrum, zullen veel patiënten met schildklieraandoeningen niet ervaren oogziekte, en sommigen zullen slechts licht worden beïnvloed. Wanneer Graves oftalmopathie aanwezig is, medische behandeling is afhankelijk van de behoeften en de ernst van de symptomen van de patiënt.

Wat zijn de oorzaken van Graves oftalmopathie?

Ziekte van Graves wordt doorgaans geassocieerd met een aandoening genaamd hyperthyreoïdie - een overactieve stofwisseling. Echter, in tegenstelling tot hyperthyreoïdie veroorzaakt door andere aandoeningen zoals schildklier knobbeltjes of thyreoïditis, ziekte van Graves heeft ook een auto-onderdeel: antistoffen vallen de schildklier die op zijn beurt zorgt dat het schildklierhormoon overproductie. Volgens de Mayo Clinic's Rebecca Bahn, MD, dezelfde antilichamen die de schildklier beïnvloeden ook een aanval op het weefsel achter de ogen die de oogbollen duwt uit hun orbitale socket. Graves 'oftalmopathie kan nog steeds van invloed zijn patiënten met de ziekte van Graves - zelfs als ze hadden hun schildklier weggenomen of operatief verwijderd. Patiënten met Graves 'opthalmopathy kan samen met oog symptomen, waaronder overmatig tranen, rode ogen, gezwollen oogleden, lichtgevoeligheid Opgelet, met het gevoel van het hebben zand in een of beide ogen, dubbel zien en een duidelijke ruimte tussen de ogen en oogleden .

Orale steroïden

Sommige symptomen van Graves oftalmopathie kan worden gereduceerd met recept orale corticosteroïden zoals prednison. Deze medicijnen zorgen voor tijdelijke verlichting van de pijn, zwelling en geïrriteerde ogen; De bijwerkingen die door deze middelen belet hen van langdurig gebruik.

Speciale bril

Voor patiënten met Graves 'oftalmopathie die dubbel zien (diplopie) ervaren, kan het dragen van een bril met speciale prisma lenzen nuttig zijn. Deze kunnen gedragen terwijl de patiënt wacht op spontane verbeterd of haar conditie, of in afwachting van chirurgische correctie van de aandoening.

Invasieve behandelingen

Soms is een chirurgische ingreep is nodig wanneer Graves oftalmopathie ernstig is. Orbitadecompressie chirurgie zodat de ogen terugkeren naar hun normale positie in de oogkassen vereist. In sommige gevallen, de ontsteking van oogweefsel veroorzaakt de spieren te kort om de ogen te lijnen, in welk geval operatie aan de oogspieren nodig zijn. Orbital radiotherapie - een minder invasieve procedure die X-stralen gebruikt om enkele van de oogweefsel vernietigen - ooit een gemeenschappelijke behandeling. Echter, volgens de Mayo Clinic, studies blijkt dat het voorziet weinig opluchting voor mensen met milde tot matig ernstige symptomen, maar het kan nuttig zijn als de symptomen erger worden of orale steroïden zijn niet effectief.

Behandeling thuis

Graves 'oftalmopathie is opgelost met de tijd - ergens tussen een paar maanden en een paar jaar. Patiënten die alleen zeer milde symptomen kan succes te vinden met behulp van over-the-counter-behandelingen en het maken van aanpassingen in de levensstijl. Gebruik van smerende oogdruppels vaak vermindert droogheid en irritatie, en het dragen van wrap-around donkere zonnebril verlicht lichtgevoeligheid. Patiënten kunnen vinden die zij ervaren minder zwelling van de oogleden door te slapen met hun hoofd licht verhoogd 's nachts. Een luchtbevochtiger kan ook helpen droogheid van de ogen te voorkomen.