Gratis home remedies voor wratten

Wratten zijn infecties van de huid veroorzaakt door het humaan papillomavirus (HPV). Wratten zijn ruwe, huidkleurige gezwellen. Neem contact op met een dermatoloog om zeker te zijn van de groei is een wrat en niet een mol of huidkanker. Omdat ze zijn goedaardig, kunnen wratten rust gelaten worden, maar ze aandacht nodig hebben als ze zich vermenigvuldigen of als ze in een ongemakkelijke locatie.

Home Remedies kan werken

Gewone wratten algemeen plaats op de vingers of andere lichaamsdelen, terwijl plantaire wratten op de voeten en kunnen pijnlijk zijn.

Medische middelen voor het verwijderen van wratten door een arts onder vriezen met vloeibare stikstof; chemische verwijdering met kantaridin; chirurgie; of laser verwijderen. Invriezen en chemische verwijdering kan verschillende behandelingen vereisen, terwijl chirurgie en laser duur en pijnlijk zijn en kan een litteken.

Over de toonbank behandelingen - zoals wrat bevriezen voorbereidingen en salicylzuur wrat verwijderen - en huismiddeltjes kan net zo effectief als medische remedies.

Duct Tape

Een populaire huis remedie voor het verwijderen van wratten zonder kosten gaat duct tape. Een studie door Dr Dean Focht, gemeld in de Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine (archpedi.ama-assn.org), concludeerde dat de tape methode is eigenlijk effectiever dan behandeling met vloeibare stikstof.

Be Patient

Gebruik gewone grijze duct tape gevonden in de meeste huishoudens. Snijd een stuk groot genoeg om de wrat volledig te bedekken. Laat de tape in plaats van zes dagen. Na zes dagen, verwijder de tape en geniet van de wrat in warm water. Wanneer het droog is, dienen deze voorzichtig met een nagelvijl.

Herhaal de procedure tot de wrat verdwenen is. Na twee maanden of langer.

Deze methode verwijdert dode huidcellen, terwijl ook het verwijderen van het virus dat de wratten veroorzaakt. Een theorie is dat de tape de wrat irriteren waardoor deze de virusaanval.

Als de huid onder de tape wordt het erg rood en geïrriteerd, verwijder de tape en laat de huid tot rust. Als het eenmaal is genezen, gelden de band weer.

Als alternatief, een druppel castorolie de wrat voordat de band of een pasta van ricinusolie en zuiveringszout passen.

Apple Cider Vinegar

Anekdotische rapporten geven aan dat appelazijn kan ook een doeltreffende en goedkope remedie voor wratten zijn.

Genieten van een klein stukje van katoen of het einde van een wattenstaafje in appelazijn. Knijp het overtollige, houdt u de katoen op de wrat en dek deze af met een pleister.

Solliciteer appelazijn elke dag. De wrat uiteindelijk moet donkerbruin of zwart. Laat de wrat volledig laten drogen en daarna afschilferen.

Vitamine A

Hoewel niet "vrij", de vitamine A-methode is een goedkoper over de toonbank behandeling dan medisch ingrijpen. Gebruik de capsule vorm van vitamine A uit visolie. Breek de capsule openen, knijp de olie op de wrat en masseer het in. Herhaal dit proces een keer per dag. De resultaten kunnen een maand of langer duren. Andere home remedies omvatten het aanbrengen van vitamine E olie of aloë vera sap.