Gram-positieve urineweginfecties

Urineweginfecties hebben vele oorzaken en komen vaak voor. Deze besmettingen de urethra, blaas, urineleiders en nieren. Een oorzaak van urineweginfecties is gram-positieve bacteriën.

Gram-positieve bacteriën

Bij een overmatig gebruik van antibiotica, het lichaam wordt resistent tegen deze geneesmiddelen. Gram-positieve bacteriële infecties zijn het belangrijkste resultaat van dit overmatig gebruik. Een paar soorten van gram-positieve bacteriën zijn groep-B-streptokokken, E. faecalis, en andere types enterococci.

Bron

Gram-positieve bacteriën groeit in het maag / darmkanaal en wordt door ontlasting en in de urinewegen. Dit wordt vaak gezien bij vrouwen verkeerd vegen van achter naar voren en bij patiënten die incontinent zijn.

Urineweginfecties

Urineweginfecties die worden veroorzaakt door Gram-positieve bacteriën zijn meestal resultaten van nosocomiale (die zich in een instelling voor gezondheidszorg) infecties.

Risico

Bepaalde groepen en voorwaarden zijn op toename van het risico voor gram-positieve bacteriën in de urinewegen. Dit zijn patiënten met recidiverende urineweginfecties, oudere mannen, zwangere vrouwen en patiënten met blijvende urinekatheters.

Percentage

Slechts 1 procent tot 2 procent van urineweginfecties worden veroorzaakt door gram-positieve bacteriën.