Gordelroos Vaccin Aanbevelingen voor werkers in de gezondheidszorg

Gordelroos Vaccin Aanbevelingen voor werkers in de gezondheidszorg

Gordelroos is een zeer pijnlijke vorm van herpes veroorzaakt door het varicella zoster virus (VZV). Het veroorzaakt een huiduitslag met blaren op een deel van het lichaam. Sommige werknemers in de gezondheidszorg hebben een verhoogd risico voor het oplopen van de ziekte. Werknemers in de gezondheidszorg moeten zich bewust zijn van de risico's die samenhangen met gordelroos voor zichzelf en hun patiënten. Ze moeten begrijpen hoe het virus kan worden overgedragen en als ze het vaccin om de ziekte te voorkomen zou moeten hebben.

Shingle Basics

Gordelroos is een ziekte die vaak weer in de verzwakte immuniteit bevolking bekend vaker voor bij oudere mensen zijn. In feite, de Centers for Disease Control (CDC) meldt dat de gordelroos virus treedt meestal op bij patiënten van 50 jaar en ouder. Het is een virus dat een breakout in wie waterpokken heeft gehad kan veroorzaken en breakouts herhaaldelijk optreden. Het virus kan worden overgedragen van persoon tot persoon door druppeltjes in de lucht of door het aanraken van de vloeistof die druipt van de blaren. Het virus kan een incubatietijd van 2-3 weken. Zodra de breakout gebeurt het kan duren voor een paar dagen tot een paar weken. De pijn en het ongemak van het virus kan ook voor een korte periode of kan enkele weken.

De Gordelroos Vaccin

De gordelroos vaccin, bekend als Zostavax, wordt gebruikt bij volwassenen 60 jaar en ouder om een ​​uitbraak te voorkomen. Het vaccin zelf is gemaakt van een afgezwakte vorm van de waterpokken virus en eenmaal gegeven, effectief kan tot 6 jaar. Het wordt niet gebruikt als behandeling voor een persoon die al een gordelroos uitbraak. De kosten van het vaccin wordt gedekt door de meeste particuliere verzekeringsmaatschappijen en Medicare. De website van de CDC meldt dat het vaccin is gebruikt voor ongeveer 20.000 mensen in de VS en wordt verondersteld veilig te zijn.

Aanbevelingen voor Healthcare Workers

Gezondheidszorg werknemers die niet hebben gehad Waterpokken kunnen een verhoogd risico op het krijgen van het virus. Alle zorgverleners die werken met patiënten die immuun zijn gecompromitteerd (zoals patiënten met kanker) of ouderen moet het vaccin toegediend krijgen om de mogelijke verspreiding van de ziekte voor zichzelf of voor anderen die de zorg voor het voorkomen. Werknemers in de gezondheidszorg werken met een gordelroos patiënt moet voorzorgsmaatregelen nemen, zoals jassen, handschoenen en speciale maskers. Het vaccin kan ook worden gegeven aan werknemers in de gezondheidszorg die een verhoogd risico lopen zichzelf en het wordt aanbevolen voor personen 60 jaar en ouder. Toch moet werknemers dit bespreken met een arts vóór de ontvangst van het vaccin. Het vaccin wordt niet aanbevolen voor vrouwen die zwanger zijn of voor mensen met hiv, een gecompromitteerd immuunsysteem, of degenen die allergische reacties hebben gehad op andere vaccins.

Werken Als u Om Gordelroos

Als je dat doet samentrekken shingles moet u uw supervisor onmiddellijk op de hoogte. Omdat gordelroos wordt beschouwd als een besmettelijke ziekte een aantal medische faciliteiten niet toestaan ​​dat hun werknemers in de gezondheidszorg te werken, totdat de laesies droog en korst over en / of tot een arts keurt een terugkeer naar het werk. Op dit punt de hulpverlener niet wordt beschouwd als besmettelijk voor anderen.