Göra Mineral Makeup Concealer

Översikt

Ingredienser

Mineralsminkningar är torra pulverblandningar som består av en mängd olika torra och våta ingredienser. Varje makeup företag eller hem makeup skapare använder olika proportioner av ingredienser, men de flesta mineralsmink och concealers innehåller samma komponenter. Våta ingredienser inkluderar vitamin E olja (även känd som tokoferol), jojobaolja, arganolja och ricinolja fröolja. Dessa ingredienser vårdar huden och fylla på fukt och näring. Torra ingredienser som används i mineralsmink concealer inkluderar SPF boosters zinkoxid och titandioxid, samt foundation / mörkläggning baser såsom kiseldioxid, glimmer, magnesiumstearat, bornitrid, mineraler, kalciumsilikat och järnoxider. Dessa ingredienser säljs i naturliga mataffärer, kooperativ, apotek, apotekare och online.

Hur Färg är tillagd

Mineral makeup concealers kommer i färger som passar alla hudtoner, från hyper rättvist att gyllenbrun till ebenholts. För att justera färgen på en mineralbaserad makeup produkt, använder mixern varierande proportioner av färgade glimmer och järnoxider. Beredd glimmer kommer i en mängd av neutrala, hud-färgade nyanser, medan järnoxid kan användas för att lägga ett rouge underton att värma upp tonen i makeup.

Funkar det!

Gör-det-självare använder en stor skål och en visp, eller kanske en mortel, för att kombinera alla de torra ingredienserna tills komponenterna har nått en enhetlig färg och elementen är alla jämnt fördelade. Med hjälp av en mortel och mortelstöt är det bästa alternativet för att kombinera element som är olika storlekar. De flesta mineraler finns i en mikroniserad beredning, men andra är inte så fullständigt pulvriserade. Hem makeup trollkarlar använder ibland matberedare för detta steg.

Våta ingredienser tillsätts långsamt och jämnt till den torra blandningen och blandas noggrant för att säkerställa att det inte finns några klumpar. Mineralerna absorberar småningom oljor, som hjälper huden att behålla fukt och hålla makeup ser felfri. Eteriska oljor kan också tillsättas för att ge produkten en lätt doft.

Förpackningar

När fullständigt blandas, måste makeup sedan förpackas i sifter burkar. Dessa är tre-delade lagringsburkar som består av ett lock, burk och en liten hylla med små hål som passar i toppen av burken. Detta gör att bara en liten bit av mineralsmink ut åt gången, och ser till att ingen produkt går till spillo när en makeup borste är försatt i. Många av dessa har också låsbara tops för att förhindra spill. Den mineralsmink concealer är sedan färdig att användas, transporteras eller lagras.