Goldenseal Root & bekkeninfectie

Goldenseal Root & bekkeninfectie

Goldenseal ontvangt enorme lof van kruidendokters, maar de consument moet zich bewust zijn dat deze kruidenpreparaten zijn niet geschikt voor ernstige infecties. Ernstige bekken infectie kan leiden tot onvruchtbaarheid en vereist medische aandacht. Goldenseal is alleen geschikt voor gemak symptomen als gevolg van infectie te helpen.

Pelvic Inflammatory Disease

Pelvic inflammatory disease (PID) is een algemene term die een infectie van de baarmoeder voering, eileiders of eierstokken beschrijft. PID treedt op wanneer bacteriën reist van de vagina of de cervix in de baarmoeder, eileiders, eierstokken of het bekken. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, de meeste gevallen van PID voorkomen na onbeschermde seks en samentrekking van chlamydia of gonorroe. Bacteriën kunnen echter het lichaam binnen door een chirurgische procedure of kantoor zoals endometriumbiopsie aanbrenging van het spiraaltje (IUD), miskraam, bevalling of abortus. Risicofactoren zijn meerdere seksuele partners, verleden van PID en recente inbrengen van een spiraaltje.

Goldenseal

Goldenseal (Hydrastis canademsis) is een van de meest populaire kruiden. Het bevat twee anti-bacteriële verbindingen: berberine en hydrastine. Traditioneel gebruik omvat remedie voor huidproblemen en spijsverteringsstoornissen en wassen voor zere ogen. Volgens Jaun Avila, Pharm.D. en Charles Fetrow, Pharm. D., de auteurs van & ldquo; The Complete Guide to Kruidengeneeskunde, & rdquo; er neveneffecten in aanmerking te nemen zoals diarree, misselijkheid, verlamming (in grote doses), lage impuls en maagkrampen.

Wetenschappelijk bewijs

In het geval van goldenseal & rsquo; s effectiviteit, Fetrow en Avila uitleggen dat er geen wetenschappelijk onderzoek dat goldenseal & rsquo bevestigt; s effectiviteit.

Behandeling

Aangezien er geen sluitend bewijs is dat aantoont dat goldenseal extract is een effectieve anti-biotische, is het het beste om niet te proberen om zelf te dokteren met kruiden en om te overleggen met een arts. Afhankelijk van het type PID, zal de arts de juiste medicatie voorschrijven.

Het is mogelijk om goldenseal gebruiken in de vorm van een douche om symptomen zoals brandend of jeuk van het vaginale gebied als gevolg van infectie of ontsteking te verlichten. Volgens de Universiteit van Maryland, het recept voor een kruiden-douche omvat het volgende: Meng gelijke delen van oregano blad (oreganum vuldane), goldenseal en zonnehoed (Echinacea purpura). Steile een volle eetlepel van de kruiden-mengsel in een halve liter water. Koel en douche daags gedurende 10 tot 14 dagen. Stop met douchen als je in pijn of de symptomen erger worden.

Encyclopedia of Natural Healing schrijft een vrouwelijke corrigerende thee formule voor mensen die herstellen van een bekken infectie. Combineer gelijke delen elk van goldenseal wortel, gezegende distel, cayennepeper, kramp schors, valse eenhoorn wortel, gember, rode framboos bladeren, squaw wijnstokken en viva ursi. Giet een kopje water en een theelepel van dit mengsel; steil voor vijf minuten; drink een kopje in de ochtend en in de avond voor zes dagen of zo lang het nodig is.

Voorzorgsmaatregelen

Er is geen diepgaande informatie betreffende het gebruik en de dosering op lange termijn. Niet gebruiken als u een hartaandoening of hoge bloeddruk. Fetrow en Avila staat dat wetenschappers geloven dat het kruid heeft een toxiciteit risico.