Goede redenen voor kauwgom

Goede redenen voor kauwgom

In een op 22 april verslag van 2009 op CNN Health online, auteur A. Chris Gajilan schreef dat onderzoek gefinancierd door het Wrigley Science Institute (dat was op de 2009 Experimental Biology vergadering te worden voorgelegd), toont aan dat kauwgom biedt voordelen voor de gezondheid. Toch lijken er geen standaard voordelen die gelden voor iedereen.

Verbeterde Memory

Psychologen ontdekten dat mensen die kauwgom kauwen tijdens de tests scoorden significant hoger dan personen die dat niet deden. Kauwgom helpt het geheugen te verbeteren door het versterken van de cognitieve vermogens, stelt ChewingGumFacts. De website gaat verder met die activiteit te melden in de hippocampus gebied van de hersenen, die zich bezighoudt met het geheugen, neemt toe terwijl mensen kauwen.

Stress en spanning Relief

De handeling van kauwgom helpt stress en spanning, volgens Denken Pioneer. Onderzoek geeft aan dat kauwgom mogelijk stimuleert bepaalde gebieden van de hersenen, zoals gemeten door een EEG, die verband houdt spanning vermindering misschien. Psychiaters en psychologen geloven dat kauwgom vermindert spanningen en helpt loslaten nerveuze energie. Kauwgom kan een uitlaatklep voor frustratie en irritatie zorgen, volgens ChewingGumFacts.

Verminderde honger en onbedwingbare trek

Onderzoekers van de Louisiana State University namen 115 mensen die regelmatig kauwgom en voedde hen lunch. De onderwerpen, die na de lunch kauwgom gekauwd drie keer per uur, niet te consumeren zoveel calorierijke snacks. Respondenten ook gemeld verminderde honger en minder cravings voor zoete voedingsmiddelen. Paula Geiselman, Ph.D., de hoofdonderzoeker van het project en een fysiologisch psycholoog, meldde dat het hebben van iets in de mond waarschijnlijk kalmeert de eetlust.